Ce trebuie să faci dacă ai „musafiri” la motorul mașinii?

Data publicare: Miercuri, 21 Martie, 2018 Total: 2358 accesari

Ce trebuie să faci dacă ai „musafiri” la motorul mașinii?

Multe persoane s-au confruntat de nenumărate ori, cu problema "musafirilor" care își fac cuib la motorul autoturismelor. Este vorba despre șobolanii sau şoarecii care, atunci când este frig afară,  își găsesc căldură la motorul mașinii. Ce trebuie să faci în astfel de cazuri?


De cele mai multe ori, când găsești un șobolan sub capota mașinii, prima reacție este: groază ! Așa a pățit și un cititor al Ghidului Arădean, care, îngrozit ne-a povestit ce a pățit ieri dimineața, când a deschis capota mașinii : un șobolan a sărit de la motor.

Ne-am gândit că sunt mulți dintre voi, care ați pățit același lucru și am stat de vorbă cu un mecanic auto, care să ne ajute cu un sfat, în rezolvarea acestei probleme. 


Contactat de noi, Ispas Adrian, mecanic auto la Lupu Singuratic ne-a mărturisit : " Am mai auzit persoane care s-au plâns de această problemă, iar în urma cu ceva timp am avut un client ce avea un șobolan la motorul mașinii. Ceea ce pot să vă spun este că șobolanii mănâncă instalația electrică și în prima fază vă recomand să mergeți la un electrician, care să verifice instalația electrică, ca nu cumva să apară și alte probleme" .


Așadar, dacă vreți să dormiți noaptea liniștiți, cel mai bine este să mergeți la un electrician, în cazul în care observați că ceva nu funcționează bine la mașină. De asemenea se spune că este bine să evitați să parcați în zonele unde sunt ghene de gunoi.