Cifre îngrijorătoare pentru elevii de clasa a VIII-a! Doar 21% dintre elevii arădeni au reuşit să obţină note de promovare la simularea Evaluării Naționale

Data publicare: Marti, 20 Martie, 2018 Total: 1531 accesari

Cifre îngrijorătoare pentru elevii de clasa a VIII-a! Doar 21% dintre elevii arădeni au reuşit să obţină note de promovare la simularea Evaluării Naționale

Cifre alarmante pentru elevi, profesori şi părinţii arădeni a căror odrasle vor susţine în luna iunie, Evaluarea Naţională, la sfârşit de clasă a VIII-a! Rezultatele simulărilor arată că elevii sunt nepregătiţi pentru marele examen iar în puţinul timp rămas până la Evaluarea Naţională din luna iunie, ar fi bine să pună serios burta pe carte, pentru a avea şanse reale de promovare.

 

Potrivit datelor oferite de IŞJ Arad, doar 21% dintre elevii arădeni ar fi reuşit să obţină note de promovare la Evaluarea Naţională, dacă simularea ar fi fost un examen real.  

 

Cele mai dezastruoase rezultate au fost obţinute la matematică, acolo unde, doar 23,8% dintre elevi au reuşit să obţină note mai mari de cinci. Simularea la limba şi literatura Română pare să fi fost mai accesibilă pentru  59,5% dintre elevii arădeni, în vreme ce proba la limba maternă pare să fi fost o nucă prea tare pentru aproape un sfert dintre elevii care au susţinut şi această probă şi care nu au reuşit să obţină note peste cinci.

 

Din numărul total de de 6721 de elevi arădeni care au susţinut simulările Evaluării Naţionale, doar 2853 au reuşit să obţină note mai mari de cinci.

 

Elevii arădeni s-au situat astfel cu mult sub media naţională, acolo unde procentul notelor mai mari sau egale cu 5 a fost de 33,1% la Matematică şi 63,2%  la Limba Română în vreme ce la Limba Maternă luat note peste 5. La limba materna, 82,5% dintre elevi au obtinut note peste 5.

 

Evaluarea Naţională va avea loc în perioada 11- 14 iunie.