Peste 900 de elevi absenţi la simulările pentru BAC, proba scrisă la „Limba şi literatura Română”

Data publicare: Luni, 19 Martie, 2018 Total: 1327 accesari

Peste 900 de elevi absenţi la simulările pentru BAC, proba scrisă la „Limba şi literatura Română”

Emoţii mari pentru liceenii din clasele a XI-a şi a XII-a, care au susţinut astăzi simularea Examenului Național de Bacalaureat 2018. Proba  scrisă Limba și literatura română s-a  desfășurat  în  41 centre din municipiu şi judeţ, fără incidente neplăcute sau care să perturbe buna desfăşurare a lucrurilor.

Totuşi, s-a înregistrat un număr mare de elevi absenţi pentru care simularea la „examenul maturităţii”, pare să fi fost o provocare prea dificilă. Din totalul de 2951 de elevi de clasa a-XI-a, înscrişi la simulare, au fost prezenţi 2463 elevi, 488 elevi fiind absenți. Nu a fost eliminat nici un elev, nu s-a semnalat niciun incident.


Nici elevii din an terminal nu par să se fi obosit prea tare să se prezinte la examen. Din totalul de 2923 de elevi înscrişi la simulare clasa a-XII-a, au fost prezenţi 2460 elevi, 463 elevi fiind absenți. Nici aici nu a fost eliminat nici un elev, nu s-a semnalat niciun incident, semn că cei prezenţi, au înţeles rolul unei simulări şi faptul că trişatul sau copiatul în astfel de cazuri nu îşi are sensul.

 

Comisia județeană de organizare și desfășurare a Examenului Național de Bacalaureat 2018 mulțumește tuturor unităților școlare pentru desfășurarea în bune condiții a probei scrise la Limba și literatura română.