Raed Arafat: „ țigările electronice sunt noi aparate ale morţii”

Data publicare: Luni, 19 Martie, 2018 Total: 3517 accesari

Raed Arafat: „ țigările electronice sunt noi aparate ale morţii”

Ţigările electronice au intrat în colimatorul Secretarul de stat în MAI Raed Arafat, care consideră că acestea nu sunt altceva decât nişte „ aparate ale morţii” a căror efect este încă necunoscut.

 

Acuzaţiile secretarului de stat au fost făcute publice pe contul personal de facebook, iar reacţia a venit după ce acesta a observat dispozitivele electronice  care încălzesc tutunul sunt promovate intens în staţiile de metrou din Bucureşti.


 

"Studiile despre efectele acestui mod de fumat încă sunt la începutul lor, iar comercianţii de tutun pretind că acest mod ar fi mai sănătos decât fumatul clasic. Chiar dacă ar fi aşa, revenirea la promovarea agresivă a tutunului sub noua formă de fumat nu va avea impact doar asupra fumătorilor clasici. Promovarea atinge şi copiii şi tinerii care încă nu au început să fumeze, iar fumatul, indiferent sub ce formă, este un pericol pentru sănătatea publică şi este pericol pentru orice persoană care îl practică precum şi pentru persoanele din jurul ei. Cu alte cuvinte, asistăm neputincioşi la revenire la o ofensivă similară cu cea din anii 90, înaintea interzicerii promovării tutunului, când promovarea avea ca ţintă tinerii şi copiii care reprezentau viitoarea clientelă a comercianţilor de tutun", potrivit unei postări pe pagina de Facebook a lui Arafat, scrie Agerpres.

 

Contactat în direct de către  DIGI24, Raed Arafat şi-a susţinut punctul de vedere, completând că promovarea intensă a duspozitivelor electronice este la limita legalităţii iar o astfel de campanie  nu face altceva decât să crească numărul fumătorilor.

 

Mai mult, acesta a declarat că până în prezent nu există studii relevante care să dovedească faptul că fumatul cu ajutorul dispozitivelor electronice ar fi mai puţin dăunător pentru sănătate decât fumatul clasic.