INCENDIU devastator la Piaţa Agroalimentară Aurel Vlaicu! Întreaga hală s-a făcut scrum!

Data publicare: Vineri, 16 Martie, 2018 Total: 8751 accesari

INCENDIU devastator la Piaţa Agroalimentară Aurel Vlaicu! Întreaga hală s-a făcut scrum!

ARAD. Vineri dimineața, în jurul orei 10:30 un incendiu puternic a alertat locuitorii din zona Vlaicu.

Panică și groază în zona Vlaicu, în apropiere de Lebăda, acolo unde a izbucnit un incendiu puternic la o langoșerie. Femeia care lucra în unitate ar fi uitat oala de ulei pe aragaz şi a plecat vreme de câteva minute, destul încât să producă o adevărată tragedie. Incendiul s-a propagat la acoperişul halei iar de acolo flăcările au cuprins întreaga piață "Aurel Vlaicu".


La scurt timp, un nor negru de fum s-a ridicar deasupra cartierului, putând fi văzut de la kilometri distanţă. Panicaţi, oamenii au ieşit de urgenţă din piaţă. Proprietarii tarabelor nu au putut face altceva decât să privească neputincioşi cum flăcările mistuie întreaga clădire.


La fața locului s-au deplasat de urgență Poliția, pompierii cu mai multe autospeciale şi un efectiv de 3 ofiţeri şi 12 subofiţeri, precum și Ambulanțe. Pentru a facilita accesul pompierilor şi a preîntâmpina alte incidente neplăcute, Poliţia Locală a creat în jurul pieţei un perimetru de siguranţă care să ţină la distanţă cele câteva sute de persoane adunate la faţa locului. 

UPDATE ora 12.00: După o muncă titanică, pompierii au reuşit să stingă în totalitate şi ultimul focar al incendiului. Potrivit informaţiilor noastre, întreaga marfă rămasă încă neafectată de flăcări a fost contaminată cu scrumul de vată sticlată căzut de la acoperiş şi va fi distrusă pentru a evita repunerea acesteia în vânzare. Comercianţii vor fi despăgubiţi, în urma unei evaluări a pagubelor.


Piaţa funcţiona fără a avea autorizaţie de securitate împotriva incendiilor, fapt consemnat pe o tăbliţă ataşată pe uşa de la intrarea în unitate.



FOTO-VIDEO: BOGDAN BĂLUȚĂ