Cozi interminabile, nervi şi timp pierdut, la ieşirea din ţară, după ce autorităţile maghiare au intensificat controalele!

Data publicare: Marti, 13 Martie, 2018 Total: 914 accesari

Cozi interminabile, nervi şi timp pierdut, la ieşirea din ţară, după ce autorităţile maghiare au intensificat controalele!

Din nou nervi şi cozi interminabile în vămile din vestul ţării! Agonia celor care vor să intre în Ungaria se prelungeşte şi astăzi după ce autorităţile maghiare au decis să ia la puricat fiecare autivehicul care intrâ în ţară. La Nădlac, timpul de aşteptare se măsoară în mucuri de ţigară adunate pe asfalt de către şoferii care aşteaptă ore întregi să treacă frontiera.

 

La punctul de trecere a frontierei Nădlac II, coada de camioane se întinde pe câţiva kilometri iar timpul de aşteptare este de aproximativ 240 de minute. Şoferii se plâng că din cauza timpului pierdut la vamă, îşi dau întregul program peste cap şi ajung să aibe întârzieri în livrarea mărfii chiar şi de o zi, întârzieri pentru care, de cele mai multe ori,  sunt penalizaţi de către angajatori.

 

Întreaga situaţie este cauzată de decizia autorităţilor maghiare de a intensifica controalele la punctele de trecere a frontierei cu România, fapt ce a dus la formarea unor cozi interminabile. Astfel, pe lângă controlul documentelor, poliţiştii de frontieră mai verifică şi interiorul cabinelor şi a remorcilor, fapt ce dublează sau chiar triplează timpul de verificare.

Reamintim faptul că pe lângă intensificarea controalelor, statul maghiar impune restricţii de circulaţie camioanelor de mare tonaj, la sfârşitul fiecărei săptămâni, fapt ce generează un flux mare de camioane, la punctele de trecere a frontierelor, în zilele de luni şi marţi.