De râsul plânsului! Un bărbat din Vrancea a încercat să îşi facă cumpărăturile cu bancnote trase la Xerox şi colorate cu carioca!

Data publicare: Luni, 12 Martie, 2018 Total: 1339 accesari

De râsul plânsului! Un bărbat din Vrancea a încercat să îşi facă cumpărăturile cu bancnote trase la Xerox şi colorate cu carioca!

Un bărbat de 50 de ani din judeţul Vrancea s-a ales cu dosar penal şi este acum cercetat pentru fals de monedă şi tentativă de uz de fals,  după ce a încercat să achite cumpărăturile făcute la piaţă, cu bani falşi.


De râs, pentru că întâmplarea este de-a dreptul hilară şi este greu de crezut că bărbatul ar fi reuşit să păcălească, fie şi un copil de clasa I, cu falsele bancnote. De plâns, pentru ca oricât de amuzant ar fi, nu putem să nu ne gândim în ce situaţie disperată trebuie să fi fost acel bărbat, încât să încerce să falsifice bani, cu scopul de a-şi cumpăra mâncare.

Lipsa banilor şi naivitatea l-au împins pe bărbatul de 50 de ani din localitatea Dumbrăveni, să comită un gest extrem care acum l-ar putea costa libertatea. Bărbatul a multiplicat  la xerox,  o bancnotă de 200 de lei iar copiile rezultate au fost decupate şi colorate cu carioca.

 

Omului i s-a părut că a făcut o treabă atât de bună încât a luat bancnotele false şi a plecat la cumpărături cu ele numai că socoteala de-acasă nu s-a potrivit cu cea din târg astfel că acesta a fost rapid depistat de oamenii legii.

 

Vrânceanul a fost reperat imediat de jandarmi în momentul în care încerca să cumpere brânză  din târgul Dumbrăveni cu bancnote de 200 de lei contrafăcute.

Când şi-a dat seama că jandarmii l-au observat, acesta a încercat să scape de falsele bancnote, aruncându-le pe jos însă odată luat la întrebări de oamenii legii acesta şi-a recunoscut fapta. Le-a povestit jandarmilor că ideea năstruşnică i-a venit în urmă cu o lună, atunci când  a făcut mai multe copii xerox după o bancnotă de 200 lei, cu scopul de a merge la piaţă la Dumbrăveni pentru a face cumpărături.

 

Jandarmii au confiscat toate cele 9 bancnote false găsite asupra bărbatului şi l-au predat pe autorul tentativei de înşelăciune, poliţiştilor.

 

O patrulă din Cadrul Jandarmeriei Vrancea, in timp ce desfăşura activităţi specifice pe raza com. Dumbrăveni, a fost sesizată de către o persoana cu privire la faptul că, un bărbat de aproximativ 50 de ani încearcă să cumpere produse alimentare din târgul Dumbrăveni cu bancnote de 200 lei ce par a fi contrafăcute. În momentul interceptării persoana a aruncat pe jos 9 bancnote de 200 lei. Fiind întrebat de provenienţa celor 9 bancnote de 200 lei acesta a declarat faptul că ”în urmă cu o lună a făcut mai multe copii xerox după o bancnotă de 200 lei venindu-i ideea de a veni la piaţă la Dumbrăveni pentru a face cumpărături cu acestea”. Bunurile descoperite asupra persoanei au fost ridicate pentru continuarea verificărilor şi întocmirea actelor de sesizare”, susţin reprezentanţii Jandarmeriei Vrancea.