Minoră ascunsă sub o pătură, într-un microbuz, depistată la VAMĂ

Data publicare: Miercuri, 07 Martie, 2018 Total: 933 accesari

Minoră ascunsă sub o pătură, într-un microbuz, depistată la VAMĂ

Poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit o fată în vârstă de 10 ani ascunsă de mama ei în locul de odihnă din interiorul unui microbuz, sub o pătură, cu intenţia de a o trece ilegal frontiera româno-maghiară.


În data de 04.03.2018, în jurul orei 18.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul român Ion O., în vârstă de 38 ani, care conducea un microbuz înmatriculat în Bulgaria.


În mijlocul de transport mai călătorea cu el cetăţeanul român Mirela O., în vârstă de 30 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Călăraşi.


Cu ocazia controlului autovehiculului, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunsă în locul de odihnă din interiorul cabinei mijlocului de transport, sub o pătură, o minoră în vârstă de 10 ani.


Poliţiştii de frontieră au demarat cercetările, ocazie cu care mama minorei, Mirela O. a precizat că a recurs la această metodă deoarece nu deţine documente de călătorie valabile pentru fată şi dorea să ajungă cu aceasta în Franţa.


În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru şofer şi mamă, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.