Adio bizoni şi maşini abandonate pe domeniul public! Primăria Arad dă START la ridicarea autoturismelor!

Data publicare: Luni, 05 Martie, 2018 Total: 3094 accesari

Adio bizoni şi maşini abandonate pe domeniul public! Primăria Arad dă START la ridicarea autoturismelor!

În curând, mașinile staţionate neregulamentar pe partea carosabilă sau vehiculele fără stăpân și abandonate pe domeniul public sau privat al statului ori al Municipiului Arad vor putea fi ridicate,din nou. Un regulament în acest sens a fost aprobat în şedinţa de Consiliu Local Municipaldin 19 februarie 2018,  iar în scurtă vreme acesta va fi pus în aplicare.


Hotărârea a fost luată chiar la solicitarea arădenilor care, deşi blamau acest demers în urmă cu câţiva ani, au început să ceară reintroducerea unei astfel de măsuri, din cauza numărului mare de bizoni care fie parchează autoturismele în locuri nepermise, blocând astfel accesul în curţi şi pe anumite străzi, fie îşi abandonează autoturismele pe locurile de parcare.



Nu odată s-a întâmplat ca transportul în comun să fie paralizat zeci de minute în tot oraşul din cauza unor conducători auto prea grăbiţi, care au oprit "cinci minute" pe spaţiul interzis sau pe liniile de tramvai, blocând astfel circulaţia acestora. Cât despre autoturismele abandonate între blocuri şi pe locurile de parcare construite de primărie, pot fi numărate cu zecile, făcând o simplă plimbare prin oraş.


Serviciul public de ridicare, transport și depozitare se va realizeaza prin intermediul Serviciului Parcări și Ridicări Vehicule din cadrul SC RECONS SA Arad. Operațiunea de ridicare a unui vehicul staționat neregulamentar pe partea carosabilă ori a unuia abandonat  va fi demarată numai după primirea dispoziției de ridicare. Potrivit Hotărârii de Consiliu Local Municipal nr. 73 din 19 februarie 2018, dispoziţia de ridicare este întocmită de agenții constatatori din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad și din cadrul Serviciului Rutier al I.P.J. Arad.


Vehiculele ridicate vor fi transportate la depozitul din Municipiul Arad, situat str. Dosoftei F.N. De aici ele vor putea fi recuperate de proprietari numai în urma achitării tarifelor corespunzătoare ridicării, transportului şi depozitării.


Prin această măsură se doreşte responsabilizarea conducătorilor auto, respectarea regulilor de circulaţie, al celorlalţi participanţi la trafic, dar şi sancţionarea celor care pur şi simplu nu pot accepta ideea că oraşul funcţionează după anumite reguli care trebuiesc respectate.