Liderul PNL, Ludovic Orban, a fost achitat pentru a doua oară! Decizia este DEFINITIVĂ

Data publicare: Luni, 05 Martie, 2018 Total: 1255 accesari

Liderul PNL, Ludovic Orban, a fost achitat pentru a doua oară! Decizia este DEFINITIVĂ

Liderul liberal Ludovic Orban a fost achitat luni, 5 martie, de acuzația că ar fi cerut bani unui om de afaceri pentru campania electorală. Este a doua decizie favorabilă liderului PNL, după ce în 31 ianuarie 2017, a fost achitat în acest dosar, decizia fiind luată de un complet de trei judecători al instanţei supreme.

 

Înalta Curte a format de această dată un complet de 5 judecători care după rejudecarea cazului şi reanalizarea tuturor probelor şi declaraţiilor, a confirmat verdictul primei instanțe, astfel că președintele PNL beneficiază de o decizie definitivă a justiției.

 

Orban a fost trimis în judecată în 17 mai 2016, de către procurorii DNA, care l-au acuzat că şi-a folosit influenţa pentru a obţine foloase necuvenite. El i-ar fi cerut omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu 50.000 de euro pentru finanţarea campaniei sale electorale pentru Primăria Capitalei.



Acuzaţiile omului de afaceri s-au dovedit a fi false şi nefondate iar instanţa a deliberat în favoarea politicianului.


"Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, completul de 5 judecători (...) în numele legii decide: respinge ca nefondat apelul formulat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie DNA împotriva sentinţei penale nr 50 din 31 ianuarie 2017. (...) privind pe inculpatul Orban Ludovic"
, se arată în decizia instanţei supreme.


Anunţul că Orban este cercetat de DNA u venit într-un moment-cheie din cariera politică a liderului PNL, pe când acesta candida pentru Primăria Generală a oraşului Bucureşti.


Pentru a respecta statutul partidului care interzice persoanelor cercetate să candideze, în data de 11 aprilie 2016, ziua în care a fost pus sub control judiciar, Orban a anunţat că se retrage din cursa electorală pentru Primăria Capitalei şi demisionează din funcţiile de prim-vicepreşedinte PNL şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, rămânând deputat până la încheierea mandatului, în decembrie. Acesta a declarat încă de pe atunci că este nevinovat şi îşi va dovedi această nevinovăţie în instanţă, lucru confirmat de două ori până acum.