La Arad, simularea pentru Evaluarea Naţională s-a desfăşurat între boicotul profesorilor şi paza jandarmilor!

Data publicare: Luni, 05 Martie, 2018 Total: 1166 accesari

La Arad, simularea pentru Evaluarea Naţională s-a desfăşurat între boicotul profesorilor şi paza jandarmilor!

Luni, 5 martie, s-a dat stardul simulării pentru Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a. Evenimentul nu este lipsit de incidente; Duminică, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a anunţat că dascălii din 1.100 de unităţi de învăţământ din Bucureşti şi din 28 de judeţe au optat să boicoteze simularea examenului de Evaluare Naţională. S-a ajuns aici din cauza nemulţumirilor majore şi a lipsei de răspuns din partea Guvernului, dar şi a liderilor celor două Camere din Parlamentul României, la solicitările lor.  


S-a boicotat şi la Arad!

Cu toate că era anunţată cu mult timp înainte, nu toti elevii au trecut prin emoţiile susţinerii simulării! La ora 8.00, secretar general FSLI raporta faptul că simularea a fost boicotată în câteva şcoli din judeţele Arad, Ialomita, Călăraşi şi Mehedinţi Prahova şi Buzău. Pentru alte şcoli însă, s-au găsit dascăli care să îşi înlocuiască colegii de catedră care au recurs la acţiunea de boicot şi să asigure buna desfăşurare a simulărilor.

 

Contactată de Ghidul Arădean, inspectorul Şcolar Soriţeu Emilia a declarat că în Arad, lucrurile decurg în condiţii normale, cu excepţia şcolii din localitatea Fântânele, acolo unde profesorii au recurs la acţiunea de boicot.

 

 

Simularea, sub paza jandarmilor!

De buna desfăşurare a simulării pentru Evaluarea Naţională din perioada 05-07 martie, în condiţii de maximă siguranţă, se ocupă Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad.

 

Pe timpul desfășurării sesiunilor, jandarmii arădeni împreună cu structurile de poliție competente teritorial, vor lua măsuri de ordine si siguranță publică în zona unitaților de învațământ, unde se susțin probele acestei simulări.

 

La nivelul județului Arad, jandarmii vor asigura măsurile de ordine si siguranță publică la un număr de 15 unitați de învățământ, din municipiul Arad și localitățile: Lipova, Ineu, Chișineu-Criș și Sebiș.

 

De asemenea jandarmii, vor păstra permanent legătura cu reprezentanții instituțiilor de învățământ, în vederea soluționării imediate a oricăror încidente care ar putea pune în pericol siguranța elevilor sau a cadrelor didactice.