Valul de frig siberian i-a adus unei tinere din Timişoara un bunic! Anca a luat acasă un om al străzii iar acum încearcă să îi schimbe viaţa!

Data publicare: Luni, 05 Martie, 2018 Total: 1530 accesari

Valul de frig siberian i-a adus unei tinere din Timişoara un bunic! Anca a luat acasă un om al străzii iar acum încearcă să îi schimbe viaţa!

Lecție de omenie, oferită de o tânăra din Timișoara care a luat de pe stradă un bătrân sărman și l-a invitat la ea acasă, l-a hrănit, l-a dus la frizer și acum caută ajutor ca să îi renoveze casa.


Bătrânul ajuns pe străzi şi salvat de tânără,  vorbește două limbi străine și a lucrat până aproape de bătrânețe, când nu a mai găsit pe nimeni care să îl angajeze, deși, spune el, ar mai fi muncit.


Pentru a-i alina suferinţa Dumnezeu i-a trimis un înger cu chip de om pe nume Anca, cea care  l-a întâlnit pe bătrânul de 73 de ani în timp ce se îndrepta spre casă. Fata care lucrează într-un complex comercial, a schimbat câteva vorbe cu bietul om care stătea zgribulit în frig, hainele murdare şi pantofii rupţi şi pentru că i s-a făcut milă de el, l-a luat acasă.

  

În drum spre casa tinerei, a povestit că a locuit peste 20 de ani în Statele Unite şi că a revenit în ţara acum 15 ani pentru că nu a vrut să moară printre străini.

 

Revenirea în ţară nu pare să fi fost de bun augur pentru acesta. Întors acasă, a fost urmărit însă numai de ghinioane. Rudele sale s-au stins pe rând şi a rămas singur, casa i-a fost distrusă de un incendiu şi acum stă într-un imobil dărăpănat care a aparţinut mamei lui.

Am rămas total surprins că o persoană străină m-a întrebat: ai unde să stai? I-am spus, că stau, dar stau la frig. Am 142 de lei ajutor social, din care trebuie să îmi plătesc micile cheltuieli, curent, apă, gunoi”, povestește bătrânul.


Tânăra care l-a adăpostit pe bunic i-a spus povestea pe reţelele de socializare. Iar acum, ajutată de prieteni, încearcă să îi schimbe viaţa în bine. L-a dus la frizer şi i-a cumpărat câteva haine groase.

L-am văzut sărman, cu hainele murdare, ude, cu nişte pantofi mărimea 46 (aprox) şi fiind vizibil că poartă la picior cu 3 numere mai mici. Îl intreb dacă vrea o pătura... (mătuşa mea cumparându-mi una nouă recent şi dorind să o donez pe cea veche, având acest gând de mai de mult timp)... însă, nu am avut cui... Însă, acum ştiu, că de fapt era rezervată, pt el... Ciprian... pt că nimic nu e întamplator...El spune: Desigur, vreau, pt că eu am una care e cam subţire, a povestit Anca, pe contul ei de pe facebook, cum l-a cunoscut pe cel care a devenit acum, noul ei bunic. Mai mult, Anca vrea să strângă bani ca să îl ajute să îşi repare casa. Zilele următoare, ea va deschide şi un cont unde bătrânul să primească donaţii.