Ecourile unei afirmaţii nefericite: doctorul Adrian Wiener cere Primului Ministru bani pentru persoanele cu tulburări de spectru autist

Data publicare: Vineri, 02 Martie, 2018 Total: 1054 accesari

Ecourile unei afirmaţii nefericite: doctorul Adrian Wiener cere Primului Ministru bani pentru persoanele cu tulburări de spectru autist

În contextul nefericit creat ca urmare a asocierii făcute de doamna prim ministru Viorica Dăncilă între persoanele cu tulburări de spectru autist si atitudinea unor europarlamentari români, senatorul USR Adrian Wiener i-a adresat o interpelare, privitoare la măsurile pe care intenționează să le implementeze Guvernul,  pentru ajutorarea persoanelor cu dizabilități din România.


Dat fiind faptul că România are deja o Strategie Națională pentru persoanele cu dizabilități până în anul 2020, strategie care nu a primit niciun fel de finanțare pentru a putea fi implementată, intenționează Guvernul PSD să finanțeze această strategie, măcar pentru perioada rămasă de implementare, 2018-2020?


Adrian Wiener
, senator USR Arad: ”România a ratificat în Parlament, prin legea 220/2010, Convenția ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități. Un articol important este dedicat încadrării în muncă a persoanelor cu dizabilități. Se prevede clar obligația de a angaja persoane cu dizabilități în sectorul public. I-am solicitat doamnei premier să detalieze cum intenționează Guvernul să îndeplinească această obligație asumată de statul român și care sunt mijloacele si metodele prin care va crește numărul de persoane cu dizabilități angajate în sectorul public. Totodată am cerut măsuri pentru ca aceste persoane să aibă condiții egale de desfășurare a activității lor, printre care putem enumera: acces la locul de muncă, toalete si spații de muncă accesibilizate, softuri pentru persoanele nevăzătoare și alte asemenea măsuri care să creeze spații incluzive.