Blonda PSD lovește din nou: se laudă cu fapte de civism când de fapt își respectă doar obligațiile

Data publicare: Vineri, 02 Martie, 2018 Total: 3653 accesari

Blonda PSD lovește din nou: se laudă cu fapte de civism când de fapt își respectă doar obligațiile

Își bate cineva de la PSD joc de Ingrid Iordache, hotărât lucru. Altfel, cum să gafezi chiar la fiecare comunicat de presă?

După ce s-a făcut de râs în toată țara cu cugetările sale (eronate) despre inflație, domnișoara Iordache îi dă înainte cu civismul. Ingrid Iordache și-a dus colegii din Tineretul Social Democrat la curățat zăpada în fața sediului de partid. Foarte bine, până aici. Numai că marea acțiune a fost relatată într-un comunicat de presă cu fraze sforăitoare tip nostalgic UTC, în care acțiunea e lăudată ca un exemplu de civism, un fel de palmă dată autorităților.


Domnișoara Iordache nu știe, se vede treaba, că proprietarii și chiriașii imobilelor au obligația să îndepărteze zăpada de pe trotuare, în fața proprietăților sau sediilor. O obligație e o obligație, nu are valoare de exemplu și nu e subiect de laudă.


Majoritatea instituțiilor, firmelor, oamenii, unii în vârstă și bolnavi au dat zăpada la o parte, nu s-a găsit până la domnișoara Iordache niciunul care să se laude în presă. Dar dacă vor totuși să dea dovadă de spirit civic și tineresc, le sugerăm tinerilor pesediști alte acțiuni civice îndrănzețe, pentru care i-am lăuda de îndată: să arunce cu ouă în mașinile deputaților Căprar și Todor, parcate neregulamentar în fața sediului PSD, „pentru că ei e deputați”; să treacă drumul când e cazul și să protesteze împotriva încercării Guvernului de a politiza justiția; să ceară oameni competenți în funcții publice, nu pe pile la conducerea PSD – e valabil de  la prim-ministru până la politrucii numiți politic la Arad pe funcții publice în care se fac de râs. Îi găsește în pozele ei de pe Facebook.


Redăm mai jos comunicatul integral, transmis de Ingrid Iordache, prin intermediul Biroului de presă al PSD Arad:


TSD Arad  a oferit astăzi o mostră de civism, într-o încercare de a arăta că atitudinea şi implicarea directă a tinerei generaţii este importantă atunci când vine vorba despre urbe. Cu atât mai mult când temperaturile sunt sub zero şi oraşul este sub zăpadă.

 

“În condiţiile în care primăria se declară mulţumită de faptul că Aradul este înzăpezit iar prestaţiile companiei plătite din bani publici pentru a asigura serviciul specific sunt mai degrabă simulate, mimate, ne-am gândit să oferim arădenilor un exemplu de implicare civică. Chiar dacă suntem siguri că micul nostru efort nu va scoate Aradul de sub zăpadă, suntem de părere că în calitate de cetăţeni responsabili putem oferi trecătorilor un ceai cald la aceste temperaturi critice şi bineînţeles, suntem capabili să contribuim modest la îndepărtarea stratului de zăpadă. Cred că spiritul şi civilizaţia de tip european pleacă de la atitudinea faţă de comunitate, de la reacţia faţă de problemele ei şi fiecare efort cetăţenesc contează în asemenea situaţii”, afirmă Ingrid Iordache, preşedintele TSD Arad.






T.B.