Atenţie la ţurţurii de gheaţă! Intervenţie a pompierilor arădeni pentru îndepărtarea unui pericol iminent

Data publicare: Miercuri, 28 Februarie, 2018 Total: 976 accesari

Atenţie la ţurţurii de gheaţă! Intervenţie a pompierilor arădeni pentru îndepărtarea unui pericol iminent

Operaţiune specială pentru pompierii arădeni care în după-amiaza zilei de miercuri, s-au deplasat pe strada Bihorului pentru a îndepărta mai mulţi ţurţuri de gheaţă care atârnau deasupra trotuarului.

 

Ţurţurii formaţi, având o lungime de aproximativ 2 metri, atârnau pe marginea podului care trece peste calea ferată făcând legătura între zona Podgoria şi cartierul Grădişte. Pentru că prezenţa lor constituie un adevărat pericol, atât pentru pietori cât şi pentru conducătorii auto,  fiind doar o chestiune de timp până ce aceştia urmau a se desprinde, ISU Arad a intervenit la faţa locului cu o autoutilitară dotată cu scară, cârlig şi echipaj format din doi pompieri.

 

Vreme de aproximativ 30 de minute, cât a durat întreaga operaţiune, circulaţia rutieră pe strada Bihorului şi pe sub pasaj, a fost oprită, astfel că Poliţia Locală , prezentă la faţa locului, a redirecţionat autovehiculele spre rute alternative.

 

Poliția Locală Arad face apel la cetățeni, persoane fizice sau juridice, să curețe, pe lângă zăpada și gheața formată pe trotuare, și țurțurii care s-au format în ultima perioadă la imobile de locuit sau la instituții, societăți comerciale etc. Acest anunț vine pentru a evita cazurile accidentării persoanelor ori avarierii autovehiculelor care se află în apropierea clădirilor de pe care țurțurii se pot desprinde.

 

Totodată, acolo unde îndepărtarea ţurţurilor de gheaţă nu este posibilă în condiţii de maximă siguranţă, este recomandat să fie solicitat ajutorul autorităţilor locale, pentru îndepărtarea pericolului.