Lovitură grea pentru Tudorel Toader. CSM a dat AVIZ NEGATIV pentru cererea de revocare a Laurei Codruța Kovesi

Data publicare: Marti, 27 Februarie, 2018 Total: 1469 accesari

Lovitură grea pentru Tudorel Toader. CSM a dat AVIZ NEGATIV pentru cererea de revocare a Laurei Codruța Kovesi

Lovitură de teatru pe scena politică după ce Consiliul Superior al Magistraturii a da aviz negativ pentru cererea Ministrului Justiţiei, de revocare din fruntea DNA, a Laurei Codruţa Koveşi.

 

Președintele secției de procurori din cadrul CSM, Codruț Olaru, a declarat că avizul CSM în ceea ce privește cererea ministrului Justiției de revocare a Laurei Codruța Kovesi este unul negativ. Avizul CSM are caracter consultativ iar potrivit procedurii, Tudorel Toader  așteptată decizia președintelui Klaus Iohannis.


Secția pentru procurori a decis respingerea solicitării ministrului Justiției de revocare a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Pe cale de consecință avizul este unul negativ”, a spus Codruț Olaru.


Ministrul Justiţiei a anunţat joia trecută declanşarea procedurilor de revocare din funcţia de procuror şef al DNA a Laurei Codruţa Kovesi, prezentând un raport de 36 de pagini cu 20 de „categorii de acte şi fapte” din perioada februarie 2017 - februarie 2018, pe care Toader i le impută şefei DNA.