Amenzi pe bandă rulantă pentru firma de deszăpezire care operează în Arad aplicate de Poliția Rutieră Arad

Data publicare: Marti, 27 Februarie, 2018 Total: 2252 accesari

Amenzi pe bandă rulantă pentru firma de deszăpezire care operează în Arad aplicate de Poliția Rutieră Arad

Deşi RER Vest Oradea, cei care se ocupă de salubrizarea drumurilor care au în sarcină şi deszăpezirea oraşului susţin că au acţionat cu prioritate 0,  rezultatul  a fost mai greu de văzut pe şoselele din Aradului, şoferii simţind pe pielea lor că traseele pe care le parcurg zilnic s-au triplat cel puţin ca şi durată. În consecinţă, au fost sancţionaţi în cursul zilei de luni de Poliția Rutieră Arad, cu o amendă de 3.045 de lei pentru faptul că nu au acţionat prompt la ninsoarea care a căzut în cursul zilei de luni.


Citeşte şi: 
Amendaţi că nu au deszăpezit şoselele din municipiu

 

 

Cu toate că au fost amendaţi şi având la dispoziţie noaptea de luni, se pare că firma de deszăpezire nu a performat, arădenii întâmpinând marţi dimineaţa din nou probleme de deplasare pe şoselele din municipiu. În consecinţă, Poliția Rutieră Arad a mai aplicat încă două amenzi, de această dată mult mai consistente: 10.875 de lei, respectiv 7.250 de lei, pentru aceeaşi problemă.

 

Cu toate acestea, adică priorităţi 0 şi acţionare pe tot parculsul  nopţii de luni, internetul a fost umplut de poze cu strazile pline de zăpadă şi greu circulabile, acoperite de un strat de zăpadă de aproximativ 5 cm.

„Având în vedere căderile de zăpadă înregistrate luni, 26 februarie, utilajele operatorului de salubritate responsabil cu punerea în aplicare a Programului de deszăpezire a oraşului, S.C.RER Vest SA Oradea a acţionat în jurul orei 17.00 cu 5 utilaje specializate pentru a împrăştia material antiderapant. S-a acționat pe prioritate 0 şi 1, respectiv pe arterele principale, căile de acces în oraş, poduri, pieţe şi staţii. Intervenţiile au continuat pe tot parcursul nopţii, când s-a intervenit şi pe prioritatea 2 (străzile asfaltate cu acces spre locuinţe). Având în vedere faptul că precipitaţiile au continuat, stratul de zăpada acumulat pe carosabil a ajuns la 5 cm, astfel că operatorul de salubritate a intrat într-o nouă fază a planului de intervenţie”, transmite Primăria Arad printr-un comunicat de presă.

 

Rămâne să vedem dacă, după cele 3 amenzi care totalizează nu mai puţin de 21.170 de lei, firma S.C.RER Vest SA Oradea va reuşi să aducă străzile municipiului la o stare acceptabilă după noaptea de marţi.