Ioan Cristina: „Nu PNL a făcut compromisuri cu PSD-ALDE, ci USR”

Data publicare: Marti, 27 Februarie, 2018 Total: 828 accesari

Ioan Cristina: „Nu PNL a făcut compromisuri cu PSD-ALDE, ci USR”

Senatorul Ioan Cristina răspunde la atacurile USR Arad, care l-a acuzat că, alături de alți 11 senatori liberali, a votat o lege care duce la distrugerea unor părți ale ariilor protejate. Domnia sa afirmă că este vorba despre dezinformarea opiniei publice, pentru că textul legii exclude posibilitatea producerii efectelor avansate de către USR.

„Pentru a fi cât mai clar, sub nicio formă nu este vorba despre diminuarea fondului forestier național. Nu este vorba despre o nouă lege, ci despre modificări aduse Legii 51/2006 a serviciilor comunitare de utilități publice. Pe scurt: a fost eliminată o aberație legislativă, conform căreia pentru cămine și bazine de apă, stații de transfer și de epurare a apei uzate, pompe și stații de pompare situate în ariile protejate, unitățile teritorial administrative plăteau taxe sub incidența Codului Silvic !O povară absolut de nesuportat pentru comunități. PNL consideră că orice inițiativă care vine în sprijinul comunităților locale necesare realizării, dezvoltării, întreținerii și modernizării sistemelor de utilități publice în vederea asigurării securității și sănătății oamenilor este binevenită.

România are nevoie de dezvoltare și în comunitățile supuse constrângerilor care rezultă din instituirea, de multe ori abuzivă, a unor arii protejate”, spune senatorul liberal arădean.

Dincolo de acest aspect, Ioan Cristina acuză USR de duplicitate, având în vedere faptul că această formațiune politică a votat alături de PSD-ALDE în repetate rânduri, iar acum acuză PNL că a făcut acelaşi lucru.

„Să-i spun duplicitate, să-i spun ipocrizie? USR a votat nu mai puțin de 10 legi promovate de către coaliția PSD-ALDE. Ei, care critică non stop dezastrul educațional din România, au votat Legea educației ! Au votat, în cârdășie cu PSD-ALDE, o lege care permite arborarea drapelelor altor țări pe teritoriul României, dar lasă la latitudinea administrațiilor arborarea steagului României. Aceasta a devenit facultativă ! Diferența este clară: noi votăm orice lege care servește interesului național, interesul comunităţilor, indiferent cine o promovează, pe când ei fac compromisuri, doar pentru o iluzorie creștere în sondaje. Că este așa o dovedește faptul că atacul USR Arad la adresa senatorilor PNL, pe această temă, a fost simultan în mai multe județe. Textul a venit de la centru, a fost doar adaptat în fiecare județ, la numele senatorului PNL. Ca senator PNL arădean, nu de Arad, îi întreb pe cei de la USR: în loc să atacaţi PNL, nu ar fi mai bine să vă implicați într-un proiect serios, cum ar fi susținerea lui Klaus Iohannis pentru candidatura la Președinția României ?”, conchide senatorul PNL Ioan Cristina.