Cum aruncă pesediștii gunoaiele pe geamul Prefecturii! Fapte de vitejie ale consilierului municipal Ilie Cheșa!

Data publicare: Luni, 26 Februarie, 2018 Total: 3162 accesari

Cum aruncă pesediștii gunoaiele pe geamul Prefecturii! Fapte de vitejie ale consilierului municipal Ilie Cheșa!

Plin de elan pesedist, Cheșa și-a măgulit șefa cu o sesizare. De ce șefa? Pentru că doamna prefect Horgea este șeful lui Ilie Cheșa, în calitatea acestuia de directoraș pus politic peste o instituție deconcentrată. De ce o măgulește? Pentru că sugerează că instituția prefectului are putere de control asupra Primăriei Arad, deci poate să își arate mușchii.

 

Din păcate pentru Cheșa, prin demersul său nu face decât să arunce gunoiul pe geamul Prefecturii. Hai să explicăm de ce stau lucrurile așa. Sesizarea lui Cheșa este legată de o zonă de pe strada Căpitan Ignat, unde s-au adunat în timp gunoaie. Demersul normal era o sesizare către Primărie sau Poliția Locală, mai ales din partea unui consilier local (potrivit surselor noastre, nu există demersuri pe lângă autoritățile locale, așa cum susține Cheșa, şi aici ne referim la demersuri scrise precum cel către Prefectură, dar poate ne uimește cu dovezi).

 

Autoritățile ar fi urmat să contacteze proprietarul spațiului, căruia îi revine obligația să îl salubrizeze și eventual să facă demersuri pentru sancționarea celor care aruncă acele gunoaie. Cheșa a ales însă calea politicianismului și servilismului: hai să-i spunem la șefa. Și uite așa a atras atenția asupra Prefecturii Arad și asupra prefectei Horgea, într-un fel în care aceasta nu își dorește.

 

Pentru că, potrivit informațiilor noastre, Prefectura Arad nu are de ani de zile contract cu firma de salubrizare locală. Simplu spus, Prefectura nu plătește pentru gunoiul pe care îl produce, de exemplu o sesizare puerilă ca aceea a lui Cheșa, mototolită și aruncată într-un tomberon. Am luat legătura cu conducerea firmei de salubritate care, vizibil încurcată de întrebare, a dat din colț în colț, invocând caracterul secret al acestor contracte.

 

Cum Prefectura nu poate să țină secrete aceste informații, o vom întreba zilele următoare. Iată de ce PSD, prin Ilie Cheșa, a aruncat de fapt gunoiul pe geamul Prefecturii Arad, care se află cu roiul de muște pe căciulă, când vine vorba de salubritate. Ce-o să facă Prefectura? Anchete cu privire la cei care nu respectă regulile legate de salubritate, când ea însăși, marea instituție care reprezintă Guvernul în teritoriu își bate joc de lege?








Sursă foto sesizare:livearad.ro


T.B.