28 de puncte pe ordinea de zi a şedinţei C.J. Arad de vineri

Data publicare: Duminica, 25 Februarie, 2018 Total: 1471 accesari

28 de puncte pe ordinea de zi a şedinţei C.J. Arad de vineri

Şedinţa Consiliului Judeţean Arad de vineri a fost „bogată” în proiecte, pe ordinea de zi figurând 28 de puncte. Consilierii judeţeni au aprobat mai multe documente importante, cum ar fi asocierea CJA cu instituţii din subordine, pentru achiziţionarea energiei electrice la un preţ mai mic, asigurarea serviciilor sociale pentru 25 de persoane (un lot de 11 copii/tineri cu măsură de protecţie specială, respectiv 14 persoane adulte cu dizabilităţi), alocarea unor sume din excedentul bugetar pentru secţiunea dezvoltare, operarea în Cartea Funciară a clădirii rezultate din modernizarea UPU sau desemnarea unei delegaţii a judeţului Arad pentru deplasarea în Republica Moldova, în vederea înfrăţirii cu Raionul Ialoveni.

De menţionat faptul că toate proiectele de hotărâre au fost aprobate cu unanimitate de voturi.

           
„Constat cu satisfacţie că am găsit înţelegere la toate proiectele de hotărâre de astăzi. A fost o şedinţă de Consiliu care poate fi luată ca exemplu, nu doar pentru că fiecare hotărâre s-a luat cu unanimitate de voturi, ci şi mai ales pentru că a existat un cadru civilizat de desfăşurare, că toate inadvertenţele sau obiecţiunile au fost dezbătute şi rezolvate în şedinţele din comisiile de specialitate. Aşa ar trebui să se desfăşoare fiecare şedinţă de Consiliu Judeţean: civilizat şi eficient, chiar dacă nu întotdeauna avem acelaşi punct de vedere pe diferite subiecte”
, a afirmat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

La finalul şedinţei de Consiliu Judeţean, preşedintele Iustin Cionca a făcut o sinteză a raportului său de activitate pe anul 2017. „Am prezentat în special zona de investiţii, Consiliul Judeţean având depuse proiecte în valoare de circa 170 de milioane de euro, contribuţia proprie fiind de 6 milioane de euro. Sunt proiecte pentru drumuri, spitale, dotări ale ISU sau construirea unei piste de biciclete transfrontalieră, proiecte în derulare dar pentru lansarea cărora a fost nevoie de un efort susţinut, un efort colectiv, la care alături de conducere şi-au adus contribuţia aparatul instituţiei, dar şi consilierii judeţeni, prin votul lor”, a mai declarat Iustin Cionca.