UTA Arad, umilită de Academia Clinceni în faţa propriilor suporteri

Data publicare: Sambata, 24 Februarie, 2018 Total: 5141 accesari

UTA Arad, umilită de Academia Clinceni în faţa propriilor suporteri

UTA a început cu stângul cea de-a doua parte a campionatului, chiar în faţa propriilor suporteri, veniţi în număr mare, pe stadionul Otto Grefner din Şiria.

 

Rezultatele proaste din ultimele amicale nu par să le fi dat de gândit jucătorilor Bătrânei Doamne care astăzi au reuşit să încaseze nu mai puţin de trei goluri, după ce au condus meciul cu 1-0 şi au dictat ritmul vreme de aproape o oră.

 

UTA, în calitate de gazdă, a început mai tare meciul împotriva Academiei Clinceni, deschizând scorul încă din minutul 10. O centrare bună a lui Dinculescu în careul mic a fost fructificată de Buia, cu latul. 1-0 în minutul 10 pentru UTA iar Clinceniul avea să reînceapă jocul  de la centrul terenului.

 

UTA a reuşit să dicteze ostilit[ţile în teren până la pauză însă golul egalării a venit la doar cinci minute după startul celei de a doua reprize.

 

Ieşiţi parcă prea relaxaţi de la vestiare, jucătorii UTA-ei au fost inerţi la o fază fixă a adversarilor care au profitat din plin de atitudinea arădenilor faţă de joc. Bodea s-a văzut nevoit să scoată mingea din plasă în minutul 55,  după ce Găină a deviat cu capul la colţul lung, o minge din corner.


UTA s-a regăsit greu după egalare iar după câteva tentative eşuate de a prelua iniţiativa, a mai încasat un gol de la noul intrat în teren, Blejdea, care la prima atingere de balon, a pătruns ca prin brânză în apărarea alb-roşie şi l-a învins pe Bodea.

Minutul 68 i-a găsit pe arădeni cu moralul la pământ după încasarea celui de al doilea gol iar perspectiva unui rezultat pozitiv devenea din ce în ce mai îndepărtată.

 

Zvâcnirile de orgoliu ale arădenilor nu au putut da naştere decât unor atacuri sterpe care nu au pus într-un real pericol poarta lui Ureche. Ultimele  patru minute de prelungire, arătate de pe margine, i-a găsit pe jucătorii UTA-ei atacând în valuri, în speranţa golului egalizator însă cei care aveau să puncteze pe tabela de marcaj aveau să fie tot oaspeţii.


Scăpat liber pe contraatac, Mihalcea a trimis mingea către poarta arădenilor însă golul i-a fost furat de către D. Popa care a înscris în propria poartă. Tabela de marcaj arăta deja un umilitor 1-3 în minutul 93 iar speranţele de a scoate un punct dintr-o confruntare începută excelent, erau practic nule.

 

Avea să fie al treilea gol încasat de Bătrâna Doamnă a fotbalului românesc în doar o repriză. Imediat după gol, arbitrul Ilyeş a fruierat finalul jocului, punând astfel capăt agoniei UTA-ei.

 

Cu doar 6 victorii şi 25 de puncte, UTA rămâne pe locul 12, după cele 22 de etape scurse din actuala stagiune, departe de aăteptările suporterilor, în timp ce obiectivul promovării, anunţat la începutul campionatului, pare acum o glumă tristă.

UTA  a fost reprezentată în teren de : Bodea – Polgar, R. Iuga, Manea, Dinculescu – A. Iuga, Tănase, Petra, Hlistei – Buia – Curtuiuș. Rezerve: Barna – Lazăr, Roșca, Prună, Jorza, Toma, D. Popa.


Academica Clinceni i-a trimis ca titulari pe
Ureche – Achim, Răuță, Găină, Dobrescu – Pațurcă, Gliga, Barbu, Gheorghe – Popescu, Moldovan. Rezerve: Vîlceanu – Șandru, Mihalcea, Gal, Banița, Mihai, Blejdea.





FOTO: Viorel Muscă
TEXT: Bogdan Băluţă