După Blue Air, o altă mare companie aviatică îşi închide baza de la Timișoara! Este vorba de compania low cost, Ryanair

Data publicare: Joi, 22 Februarie, 2018 Total: 1996 accesari

După Blue Air, o altă mare companie aviatică îşi închide baza de la Timișoara! Este vorba de compania low cost, Ryanair

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, va renunţa începând cu 25 martie la baza din Timişoara, unde alocase o aeronavă. Rutele către Milano şi spre Bucureşti vor fi operate în continuare, chiar şi în programul de vară. Pe de altă parte, celelalte rute vor fi operate până la finalul programului de iarnă, care se încheie pe 25 martie.

 

Astfel, începând cu 25 martie compania low-cost va continua să zboare din/spre Timișoare doar pe rutele Milano și București.

Ryanair a lansat baza de la Timișoara la 1 septembrie 2016, cu șapte destinații: Berlin, Bruxelles, București, Dusseldorf, Frankfurt, Londra și Milano.

În prezent, Ryanair operează zboruri spre mai multe destinaţii din Italia (Milano Bergamo), Germania (Berlin, Dusseldorf, Frankfurt), Belgia (Bruxelles), Marea Britanie (Londra Stansted), dar şi spre Bucureşti. După 25 martie vor mai fi operate doar rutele din şi spre Milano şi Bucureşti. Pasagerii afectaţi de anularea acestor zboruri vir fi anunţaţi prin e-mail sau SMS şi li se vor returna banii sau oferi rute alternative.

„Regretăm închiderea bazei din Timişoara începând cu 25 martie, decizie luată din cauza performanţei comerciale slabe. Două rute către Milano şi Bucureşti vor fi operate în continuare şi în sezonul de vară 2018”, a spus David O’Brien, Chief Commercial Officer al Ryanair.

Decizia Ryanair vine la mai puţin de o lună după ce un alt operator low-cost a anunţat că renunţă la rute din şi spre Timişoara. Compania aeriană Blue Air, deţinută de an­tre­prenori locali, a renunţat la zborurile din Timişoara spre Cluj şi Iaşi (şi retur), motivând neînţelegeri cu repre­zentanţii aeroportului din Timişoara.

Toți clienții afectați de această decizie vor fi contactați și vor avea alternative: returnarea banilor sau rerutarea pe alte zboruri operațional.


Sursa: zf.ro