Atenţie unde-ţi parchezi maşina, s-ar putea să nu o mai găseşti când te întorci!

Data publicare: Joi, 22 Februarie, 2018 Total: 2275 accesari

Atenţie unde-ţi parchezi maşina, s-ar putea să nu o mai găseşti când te întorci!

Prima maşină parcată neregulamentar în Arad a fost ridicată miercuri.

 

Proiectul de hotărâre a CLM Arad, de ridicare a maşinilor parcate sau staţionate ilegal, votat în şedinţa Consiliului Municipal Arad de luni, 19 februarie începe să-şi facă efectele. Mierucuri, prima maşină care staţiona a fost ridicată împreună cu poliţia rutieră.

“Ghinionistul” a fost un şofer care deţinea o maşină înscrisă în ţara vecină Ungaria, care a fost parcată în zona centrală neregulamentar încurcând circulaţia pe Bulevardul Revoluţiei.

Nu doar maşinile care staţionează sau sunt parcate necorespunzător vor fi ridicate, şi cele abandonate sau fără stăpân,  care ocupă domeniul public de ani de zile în municipiu vor fi ridicate în perioada următoare. Acestea vor fi transportate la depozitul din Municipiul Arad, str. Dosoftei F.N, iar cei care vor să-şi recupereze autovehiculele vor trebui să plătească 160 de lei tariful de ridicare, 190 de lei tariful de transport la locul de depozitare, precum şi 20 de lei pentru fiecare zi (fracţie de zi) de depozitare a autovehiculului.

Aşadar, costul unei parcări neregulamentare, va costa şoferul  370 de lei dacă o şi recuperează în aceeaşi zi.

Maşina va fi fotografiată pentru a se evideţia atât modul în care a staţionat precum şi eventualele defecte vizibile la caroserie (zgârieturi, loviri, etc), proprietarul putându-şi recupera autovehiculul doar după ce va face dovada achitării tarifelor de ridicare, transport şi depozitare.

Autoritaţile estimează că, pe raza municipiului Arad se află câteva sute de autoturisme abandonate sau fără stapân, care ocupă de ani de zile domeniul public, acestea după ce vor fi ridicate şi nu vor fi revendicate, vor intra în proprietatea municipalitaţii.

Serviciul public de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă, este asigurat de Serviciul Parcări și Ridicări Vehicule din cadrul SC RECONS SA Arad, după primirea dispoziției de ridicare întocmită de atât de agenții constatatori din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad cât și din cadrul Serviciului Rutier al I.P.J. Arad.