Explozii într-un liceu din Arad, în timpul desfăşurării probei de Bacalaureat

Data publicare: Miercuri, 21 Februarie, 2018 Total: 1442 accesari

Explozii într-un liceu din Arad, în timpul desfăşurării probei de Bacalaureat

Un nou incident pune pe jar Inspectoratul Şcolar Arad. După ce în urmă cu doar câteva zile, un elev din Ineu a pătruns cu un pistol în scoală, astăzi, un alt incident a neobişnuit a perturbat liniştea Liceului cu Program Sportiv din Arad, chiar în timpul desfăşurării uneia dintre probele de Bacalaureat.

 

Candidaţii înscrişi au susţinut astăzi Proba C de competenţe lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.  În jurul orei 12.00, în timp ce aşteptau în linişte, pe holul de la parter, pentru a intra în examen, elevii au auzit două explozii puternice, fapt ce a indus o stare de panică printre aceştia.

 

Poliţistul prezent în şcoală pentru a preîntâmpina tocmai astfel de incidente neplăcute, s-a îndreptat imediat spre etaj, acolo unde a identificat un tânăr de 17 ani, elev în clasa a IX-a, care, se pare, detonase două petarde într-una din sălile de clasă.

 

Din fericire, incidentul nu s-a soldat cu victime, elevii trăgând doar o sperietură zdravănă iar programul desfăşurării probei de Bacalaureat nu a fost afectat de acest incident. Cu toate acestea , tânărul teribilist va trebui acum să suporte consecinţele. Pe lângă faptul că are  de achitat o amendă contravenţională în valoare de de 500 de lei pentru gestul său necugetat, se va alege cu nota scăzută la purtare.

 

Fapta acestuia a intrat în atenţia Inspectoratului Şcolar Arad care îl cercetează disciplinar pe elev. Potrivit surselor din inspectorat, acesta va fi obligat să se prezinte la şcoală cu unul dintre părinţi pentru a da explicaţii cu privire la fapta sa, urmând ca apoi să fie sancţionat disciplinat, conform regulamentului.