Fraţii Becali au ajuns din nou la închisoare

Data publicare: Miercuri, 21 Februarie, 2018 Total: 1001 accesari

Fraţii Becali au ajuns din nou la închisoare

Ioan şi Victor Becali se întorc în spatele gratiilor după ce au fost condamnaţi la ani grei de închisoare, in dosarul Mită pentru judecători.

 

Potrivit rechizitoriului, aceştia ar fi încercat să o mituiască pe judecătoarea Geanina Terceanu cu suma de 200.000 de euro, pentru a-i achita în dosarul transferurilor. Alături de cei doi, mai fusese inculpată şi Geanina Tercanu, cea care ar fi primit suma de 185.000 de euro d, dar şi Cristi Borcea, care a fost achitat în acest dosar.

 

Victor Becali a primit o pedeapsă de 5 ani și 8 luni, din care i se vor scădea 3 ani și 4 luni, perioadă deja executată  şi va mai executa 2 ani şi 4 luni, în timp ce Ioan Becali a primit 7 ani și 4 luni, din care i se vor scădea 2 ani și 6 luni, perioadă deja executată. Acesta din urmă va executa o treime din pedeapsa rămasă, de 4 ani şi 10 luni, având peste 60 de ani, adică 1 an şi 7 luni.

 

Cea mai grea pedeapsă a încasat-o Geanina Terceanu care a fost condamnată 7 ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi pentru o perioadă de trei ani.

 

Fostul impresar Ioan Becali s-a predat marți seară la Poliţia din Slobozia, iar Victor Becali, la Poliţia Ilfov în timp ce Geanina Terceanu a fost ridicată de către oamenii legii de acasă.

 

Ioan şi Victor Becali sunt eliberați condiționat în Dosarul Transferurilor, dar cei doi nu vor primi un spor de pedeapsă, deși sunt condamnați în două dosare distincte, în condițiile în care nu sunt considerați recidiviști. Asta pentru că darea de mită a avut loc înainte să se dea decizia definitivă din Dosarul Transferurilor.