Proiecte pentru identitatea Aradului

Data publicare: Miercuri, 21 Februarie, 2018 Total: 832 accesari

Proiecte pentru identitatea Aradului

Dorin Stanca este una dintre personalitățile care s-au alăturat PNL, în proiectul Aradul liberal. Implicat deja în spațiul public, inclusiv prin activitatea în Board-ul care îl consiliază pe primarul Gheorghe Falcă, Dorin Stanca vrea să deruleze câteva proiecte pe termen lung, care vizeză indentitatea Aradului.

Cu toții ne dorim o schimbare, un oraș mai dinamic, mai modern. Cred că orice schimbare pornește în primul rând de la oameni, de la modul în care fiecare dintre noi își asumă responsabilități în comunitate, de măsura în care fiecare dintre noi ne implicăm în proiecte publice. În acest sens, doresc să pun în slujba comunității locale capitalul profesional dat de pregătirea multidisciplinară în decursul timpului și mi-am propus să derulez două proiecte care implică tinerii, două proiecte de educație publică, parte a unei reconstrucții a identității Aradului. Unul dintre proiecte se referă la prelegeri cu privire la patrimoniul cultural al Aradului, care se adresează elevilor, studenților.

Pentru a iubi Aradul, trebuie să-l cunoaștem, să știm istoria oamenilor și a ceea ce au lăsat ei în urmă. Aradul are un patrimoniu cultural bogat, dar am constatat că mulți tineri nu cunosc aceste valori ale comunității lor. Deja am început cu diferite ocazii să le vorbesc tinerilor despre patrimoniul Aradului, voi continua să o fac sistematic, investind în educația tinerilor împreună cu alți oameni care gândesc la fel.

Al doilea proiect se referă la educația antreprenorială. Sunt liberal, am o experiență antreprenorială de peste 20 de ani și cred că bunăstarea generală nu depinde în primul rând de stat, ci de munca fiecărui om, de inițiativă și de idei, de curajul de a porni o afacere. Aradul este un oraș care favorizează inițiativa privată și care valorizează munca. În perioada următoare, vreau să le vorbim tinerilor despre cultura antreprenorială, să le spunem cum pot să pornească o inițiativă privată, să își ia soarta în propriile mâini“, a spus Dorin Stanca.