Durere fără margini şi multe semne de întrebare. Tânăr de 20 de ani, suspect de SIDA, mort în Spitalul Judeţean Arad

Data publicare: Marti, 20 Februarie, 2018 Total: 2782 accesari

Durere fără margini şi multe semne de întrebare. Tânăr de 20 de ani, suspect de SIDA, mort în Spitalul Judeţean Arad

Viaţa s-a terminat prea repede şi prea tragic pentru un tânăr de  doar 20 de ani din localitatea Beliu care s-a stins pe patul de spital, lăsând în urmă o familie îndurerată şi multe semne de întrebare.

 

Claudiu Nica a ajuns săptămâna trecută  la Spitalul Orăşenesc din Ineu,  acolo unde a fost diagnosticat cu pneumonie. Pentru că nu răspundea tratamentului iar starea lui de sănătate se înrăutăţea pe zi ce trece, tânărul a fost transferat în cursul zilei de sâmbătă, la Spitalul Clinic Judeţean Arad acolo unde medicii au decis să îl interneze la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă.

 

Pentru că prezenta simptome specifice, medicii îl suspectau pe tânăr că ar fi infectat cu SIDA, în acest sens fiind făcute şi analize de specialitate care până la această oră nu au fost confirmate sau infirmate, dată fiind politica de confidenţialitate în astfel de cazuri.

Marţi dimineaţă, tânărul bolnav de pneumonie şi suspect că ar suferi de sindromul imunodeficienţei umane dobândite, a intrat în stop cardiorespirator din cauza unor complicaţii apărute şi s-a stins din viaţă, lăsând întreaga comunitate din localitatea Beliu în stare de şoc. 

 

Tânărul era cunoscut în localitatea Beliu ca un băiat liniştit şi bun la învăţătură. În prezent acesta era student al  Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii Babeş- Bolay din Cluj-Napoca, acolo unde avea rezultate foarte bune.


Vestea dispariţiei sale a căzut ca un fulger peste rude şi prieteni care îl ştiau pe tânăr sănătos-tun.


Trupul neînsufleţit al băiatului de doar 20 de ani a fost dus de către familie în localitatea natală, acolo unde acesta urmează să fie înmormântat.


Ce este şi cum se manifestă SIDA


SIDA
  sau sindromul imunodeficienței umane dobândite, este o afecțiune provocată de virusul imunodeficienței umane, HIV, care atacă și distruge progresiv sistemul imunitar al organismului.

Boala se manifestă prin infecții grave care determină pierderea accentuată în greutate, afecțiuni ale creierului și ale sistemului nervos central. Pentru a se reproduce, HIV trebuie să pătrundă într-o celulă a sistemului imunitar. Virusul pătrunde în organism prin contact sexual, prin contaminare cu sânge infectat sau de la mamă infectată la făt, în timpul sarcinii, al nașterii și al alăptării. HIV poate fi prezent în lichidele biologice, ca sânge, spermă, secreții vaginale și laptele matern.

O persoană seropozitivă la HIV (al cărei sânge conține anticorpi specifici îndreptați împotriva virusului HIV, ceea ce dovedește infectarea sa cu acest virus) nu prezintă în mod obligatoriu semnele bolii. Ea este totuși purtătoare de virus și deci susceptibilă să îl transmită.