Oraşul Sebiș a rămas fără primar. Prefectul Aradului a emis ordinul privind încetarea mandatului pentru Gheorghe Feieş

Data publicare: Marti, 20 Februarie, 2018 Total: 1114 accesari

Oraşul Sebiș a rămas fără primar. Prefectul Aradului a emis ordinul privind încetarea mandatului pentru Gheorghe Feieş

Prefectul Județului Arad, doamna Florentina Horgea, a emis Ordinul nr. 138/ 2018, privind încetarea de drept a mandatului de primar al orașului Sebiș, funcție ocupată de domnul Gheorghe Petru Feieș. Încetarea mandatului de Primar al orașului Sebiș survine în urma solicitării Agenției Naționale de Integritate nr. 3039/G/II din 31.01.2018, care a stabilit starea de incompatibilitate în care s-a aflat primarul Gheorghe Petru Feieș.

 

Procesul a fost deschis de către ANI în luna mai a anului 2014, când s-a stabilit că Gheorghe Feieş se aflat în stare de incompatibilitate vreme de aproape cinci ani de zile. Acesta a ocupat simultan funcţia de edil al oraşului Sebiş şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale încălcând astfel dispoziţia Legii nr. 161 din anul 2003.

 

Gheorghe Feieş nu a fost de acord cu acuzaţiile care i-au fost aduse aşa că a atacat în repetate rânduri decizia ANI. Prima oară Curtea de Apel Timișoara, a respins contestaţia edilului care mai apoi a făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a României.



După îndelungi termene, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a luat hotărârea miercuri, 17 ianuarie 2018, de a respinge recursul lui Gheorghe Feieş şi a menţine starea de incompatibilitate, drept urmare, edilul este declarat incompatibil.


"Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a luat hotărârea de a respinge recursul declarat de reclamantul Feieş Gheorghe Petru împotriva sentinţei civile nr. 234 din 25 septembrie 2014 pronunţate de Curtea de Apel Timişoara - Secţia contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat", se arată în decizia ICCJ.