Politica șmenului, drobul de sare și deputatul cel viteaz

Data publicare: Marti, 20 Februarie, 2018 Total: 2082 accesari

Politica șmenului, drobul de sare și deputatul cel viteaz

Vorbele aruncate în vânt de deputatul PSD Adrian Todor sunt de domeniul tragi-comicului. În bezna minții de la PSD Arad, o fi aprins cineva un beculeț orb, adică i-a venit o idee. Cum cei de la PSD în frunte cu ministrul Fifor au promis că fac pasajele și devine foarte clar că pe unul dintre ele nu se va circula nici în 2020 (cel din Micălaca), s-au gândit să dea vina pe "vinovatul de serviciu" Falcă și pe PNL. Astfel, zise deputatul Todor, Falcă ar fi trimis firme să conteste o licitație la pasaj, să blocheze lucrările. Citești și nu-ți vine să crezi!

Deci, Guvernul PSD vrea să facă, vrea să construiască, dar îl ține în loc Falcă. Cugetare de parlamentar, care te lasă înmărmurit. Oare atât să poată să gândească un parlamentar? Să fie atât de limitat? Sau e o mizerie de comunicare politică, o aroganță de a-i crede pe arădeni chiar atât de proști?

Judecata e simplă. Pasajele de pe centura Aradului trebuiau să fie gata în 2012. Trebuia să le facă Guvernul. Din 2012, PSD a lipsit de la guvernare 1 an. Ceilalți cinci, bătuți pe muchie au fost acolo. Pentru pasaje, a fost degeaba, pentru că pasajele nu sunt gata. Cu să vii tu acum, politician cu tupeu, să dai vina pe unul sau pe altul? În această perioadă, Todor este deputat de mai bine de un an, iar colegii săi Căprar și Fifor de peste cinci ani. Nici unul nu are o inițiativă legislativă pentru a modifica legea achizițiilor publice, să se facă licitații mai rapid. În rest, gargară și iar gargară, politică de șanț. Deputatul Todor s-a gândit să ne avertizeze că ne pică în cap drobul de sare.



Când licitațiile primăriei sunt blocate de contestațiile unor firme participante, atunci aceeași parlamentari PSD ne explică că este vorba de incompetența administrației. În timp ce în situație similară, de vină ar fi dușmanul de clasă, nu mai este vorba de incompetență sau lipsă de finanțare.

 

Pe lângă politica ieftină promovată, din cugetarea deputatului Todor răzbate politica șmenului, a șmecheriei politice.  Politica firmelor de partid și a statului parcelat de politicieni. Ce zice deputatul pesedist? Că vin firmele PNL să blocheze licitații. Pe cine încurcă implicit, ca să continuăm scenariul? Poate firmele PSD? Poate în aceeași logică, deputatul Todor are obligații asumate, o fi promis ceva unor firme care acum îl trag de mânecă? Poate a promis deputatul Todor lucrarea unor firme PSD și acum nu știe pe unde să scoată cămașa? Când intri în zona speculațiilor ieftine, poți să spui orice și să acuzi pe oricine.

Dar ce au politicienii cu licitațiile? În faza de licitație, vorbește legea, nu politicienii. Un politician responsabil și decent are două variante. Dacă știe că legea e încălcată, sesizează cu probe autoritățile. Dacă nu, lasă instituțiile să își facă treaba. Când politicianul este iresponsabil și indecent, face circ ieftin și ne arată cât de mizerabilă e politica dâmbovițeană.



***************************


Iată și comunicatul deputatului Adrian Todor:

Adrian Todor : „Firma de casă a PNL Arad blochează licitația pentru pasajul de pe centură“

 

 

 

 

 

Firma de casă a PNL Arad, care primește contracte pe bandă rulantă din partea Primăriei Arad și Consiliului Județean Arad, și-a făcut un obicei din a bloca majoritatea proiectelor PSD din județul Arad. Ultima licitație contestată de această firmă este cea privind pasajul de pe centura Aradului, din zona Micălaca, semn că liberalii arădeni nu doresc ca acea investiție să fie realizată, din considerente pur electorale.

 

 

 

„Firma de casă a PNL Arad face tot posibilul ca licitația pentru pasajul de pe centură, din zona Micălaca, să fie blocată un timp cât mai îndelungat. Probabil, patronul firmei respective, care este trimis în judecată pentru că i-ar fi dat mită liberalului Ioțcu, a primit ordin de la Gheorghe Falcă să facă ceva pentru a bloca licitația, fiindcă realizarea acestui pasaj, precum și a celui de la CET le vor dăuna grav în alegeri, atât primarului Aradului, cât și celor de la PNL.

 

Această firmă face contestații peste contestații pentru a opri licitația, chiar dacă nu are niciun fel de sorți de izbândă. Acest constructor, de ani de zile, face jocurile celor care-i dau de mâncare, adică lucrări, la Primăria Arad sau Consiliul Județean Arad. Acest domn trimis în judecată sub acuzația că i-a dat mită lui Ioțcu este un specialist în a bloca investițiile demarate de primari PSD, ultima ispravă de acest gen având loc anul trecut, la Felnac, unde a încercat toate tertipurile pentru a anula o licitație în care firma sa s-a clasat pe locul 7, deci nu avea nicio șansă de câștig.

 

Sunt convins că nici de această dată nu va avea sorți de izbândă și, indiferent cât efort va depune acest constructor certat cu legea și șefii săi de la PNL Arad pentru a bloca această licitație, până la urmă Ministerul Transporturilor, prin CNAIR va reuși să atribuie contractul de lucrări, iar investiția se va realiza. În această primăvară, cel mai probabil în luna aprilie, se va finaliza pasajul de la CET, iar tot în această primăvară, cu toate contestațiile comandate de PNL Arad sper să se semneze și contractul pentru pasajul din zona Micălaca. Îi solicit public primarului Gheorghe Falcă să ia mâinile de pe pasajul din Micălaca și să-și retragă firma de casă din această cruciadă pornită împotriva unei investiții de maxim interes pentru arădeni. Este inacceptabil ca, din considerente pur electorale, unii oameni politici să lupte împotriva cetățenilor acestui județ“, a declarat deputatul PSD Arad Adrian Todor.

 

 

 

 

 

Biroul de Presă al PSD Arad