Luni 19 februarie a inceput Postul Pașelui. AFLĂ ce rugaciune să spui în acest post

Data publicare: Luni, 19 Februarie, 2018 Total: 2652 accesari

Luni 19 februarie a inceput Postul Pașelui. AFLĂ ce rugaciune să spui în acest post Luni 19 februarie, a început Postul Paştelui, o perioadă de pregătire spirituală pentru creştinii care sărbătoresc Învierea lui Iisus Hristos. AFLă ce rugaciune este bine să o rostești în acest post 

Postul Paștelui este cel mai lung şi mai aspru dintre toate cele patru posturi importante din an, de aceea se mai numeşte şi Postul Mare. El a început luni 19 februarie și se încheie pe 7 aprilie si timp de 40 de zile este bine sa avem grija si mai multa de cei din jurul nostru, sa nu ne suparam pe nimeni, sa-i ajutam pe cei de langa noi si sa ne rugam Bunului Dumnezeu pentru sanatate. 

Iată rugăciunea Sfantului Efrem Sirul care se spune ca este bine s-o spui in post :
 
“Doamne si Stapanul vietii mele, duhul trandaviei, al grijii de multe, al iubirii de stapanire si al grairii in desert nu mi-l da mie (1 metanie). Iar duhul curatiei, al gandului smerit, al rabdarii si al dragostei, daruieste-mi-l mie, slugii tale (1 mătanie).

Asa, Doamne si imparate, da-mi mie sa-mi vad caderile mele si sa nu osandesc pe fratele meu, ca binecuvantat esti in vecii vecilor. Amin (1 mătanie)”.

După care se fac rapid 12 mătănii mici repetand mereu in tacere la fiecare dintre ele rugaciunea vamesului: “Dumnezeule, milostiv fii mie pacatosului si ma miluieste!”. 

Paştele va fi sărbătorit pe data de 8 aprilie de către creştinii ortodocşi şi greco-catolici, iar de către cei catolici o săptămână mai devreme.


foto: arhiva