Doi poliţişti locali au salvat viaţa unui epileptic, în intersecţia de la Podgoria

Data publicare: Vineri, 16 Februarie, 2018 Total: 7688 accesari

Doi poliţişti locali au salvat viaţa unui epileptic, în intersecţia de la Podgoria

Clipe de panică în după amiaza zilei de vineri,  în intersecţia de la Podgoria acolo unde,  unui bărbat în vârstă de aproximativ 45 de ani, i s-a făcut rău.

 

Totul s-a întâmplat în jurul orei 17.00 atunci când zona se transformase deja într-un adevărat furnicar iar traficul era în floare. Victima traversa strada, moment în care din senin, i s-a făcut rău, a căzut ca secerat şi a început să tremure violent.

 

Din fericire pentru bărbat, doi agenţi ai Poliţiei Locale Arad, care dirijau circulaţia rutieră în zonă, au observat tragicul moment. Agenţii Lazăr Flavius şi colegul său, Ardelean Călin, nu s-au pierdut cu firea iar în câteva secunde, au fost lângă victimă pentru a-i acorda primul ajutor.

 

În mijlocul trecerii pentru pietoni, sub privirile înspăimântate a zeci de arădeni care au asistat la întreaga scenă, unul dintre agenţii Poliţiei Locale a avut grijă ca bărbatul care se afla în plină criză epileptică să nu se lovească la cap iar când episodul violent a trecut, a întors victima într-o poziţie corespunzătoare astfel încât aceasta să poată respira, în timp ce colegul său a sunat la ambulanţă, având grijă totodată să fluidizeze de unul singur întreaga intersecţie astfel încât salvarea să aibă cale liberă către victimă.

 

La faţa locului au ajuns în doar câteva minute două ambulanţe care l-au preluat pe bărbat pentru a-i acorda ajutorul medical de specialitate. Din fericire, bărbatul căzut la pământ a scăpat cu viaţă, acesta revenindu-şi, după sosirea medicilor la faţa locului.

 

 

Mai multe persoane sugerau agentului de la Poliţia Locală să întroducă degetele în gura victimei astfel încât aceasta să nu îşi înghită limba, însă medicii recomandă ca în astfel de cazuri, această manevră să fie evitată, drept urmare, agentul a procedat corect prin faptul că nu a dat curs sfatului celor prezenţi. Medicii spun că deşi nu sunt prea multe de făcut în astfel de cazuri, puţinele manevre de prim ajutor, aplicate la timp, se pot dovedi vitale pentru bolnav.

 

Se pare că bărbatul consumase alcool iar acest lucru ar fi putut să îi declanşeze episodul de criză de atât de violent.

 

Traficul rutier în zonă a fost îngreunat vreme de aproximativ 20 de minute, după care cei doi agenţi şi-au reluat activitatea, aceea de a dirija circulaţia rutieră în zonă.