Jandarmii au dat iama între vânzătoarele de ţigări de la Fortuna

Data publicare: Vineri, 16 Februarie, 2018 Total: 1490 accesari

Jandarmii au dat iama între vânzătoarele de ţigări de la Fortuna

Vineri, 16 februarie , în jurul orei 07:00, un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, aflat în serviciu de ordine și siguranță publică, a observat în zona Pieței Fortuna, din municipiul Arad, două femei care comercializau țigări netimbrate la o aruncătură de băţ de sediul Poliţiei, aflat peste drum.


După ce și-au declinat calitatea, au trecut la indentificarea celor două persoane stabilindu-se că ambele au domiciliul în municipiul Arad.


În urma controlului făcut asupra bagajelor, s-au găsit la numita S.R în vârstă de 43 de ani, un număr de 58 de pachete, iar la B.S în vârstă de 38 ani, un număr de 47 de pachete țigarete netimbrate sau timbrate necorespunzător.


Țigările găsite au fost ridicate în vederea confiscării și predate organelor de urmărire penală împreună cu actele de sesizare, având în vedere că fapta este asimilată infracțiunii de  ,,colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia”, conform prevederilor Codului Vamal al României.


Zona este renumită în rândul arădenilor pentru gama variată de ţigări de contrabandă care poate fi achiziţionată. Zilnic, mai multe persoane vând trecătorilor, ţigarete netimbrate direct din sacoşele pline, chiar pe trotuarul de visavi de sediul Poliţiei, fără ca cineva să îi deranjeze în vreun fel.