Grădiniţa din Sântana, închisă la două zile după inaugurare. O bucată de tencuială s-a desprins de pe tavanul unei băi

Data publicare: Miercuri, 14 Februarie, 2018 Total: 1486 accesari

Grădiniţa din Sântana, închisă la două zile după inaugurare. O bucată de tencuială s-a desprins de pe tavanul unei băi

Inaugurată de către autorităţile locale din Sântana, noua grădiniţă construită cu bani de la Guvern şi bugetul oraşului, a fost deja închisă, după doar două zile de funcţionare.

 

Autorităţile au decis să pună lacăt pe uşa instituţiei după ce o bucată de tencuială de pe tavanul unei băi s-a desprins şi a căzut. Din fericire nimeni nu se afla în baie în momentul producerii incidentului însă de îndată ce conducera unităţii a luat act de cele întâmplate, s-a decis suspendarea activităţii pentru o perioadă de timp.

 

"Este un incident nefericit, întrâadevăr. Clădirea fusese recepţionată încă de acum o lună iar la recepţie, totul era conform. Din tavanul băii s-a desprins o bucată de aproximativ 1,5 mp. de tencuială, cu o grosime de aproximativ 6 mm.

 

Se pare că tencuiala nu a făcut priză cu placa de beton însă nu au existat crăpături sau alte semne că ar putea ceda. S-au făcut în continuare verificări la întreaga clădire  dar nu au fost constatate alte pericole sau neconformităţi" a declarat pentru Ghidul Arădean, Lari Negrău, din partea autorităţilor locale din Sântana.

 

Potrivit sursei citate, lucrările de la grădiniţă se află încă în garanţie iar costurile pentru reparaţia tavanului vor fi suportate de către firma care a executat lucrările.

 

Deschiderea Grădiniţei, cu dute-vino!

 

Deşi lucrările au fost finalizate încă din luna Septembrie a anului trecut, grădiniţa a fost inaugurată abia luni 12 februarie, din cauza formalităţilor şi a birocraţiei excesive pe care autorităţile locale au fost nevoite să le parcurgă.

 

Dotată la standarde europene, investiţia de patru milioane de lei, din care 700.000 de lei, din bugetul primăriei Sântana, a zăcut aproape jumătate de an nefolosită, din cauza procedurilor greoaie care au întârziat trimiterea avizelor de funcţionare, cerute de către Primăria Sântana, încă de anul trecut. Nefolosită de atâta timp, clădirea a început să se degradeze, spre disperarea edilului.

 

După remedierea defecţiunii la tavan, şi verificarea stării tehnice astfel încât copii şi personalul să nu fie pus în niciun pericol, grădiniţa va fi redeschisă.