Florin Tripa, mândru de cele trei Guverne PSD : „România a avut în 2017 cea mai mare creștere economică din ultimii 10 ani“

Data publicare: Miercuri, 14 Februarie, 2018 Total: 1303 accesari

Florin Tripa, mândru de cele trei Guverne PSD  : „România a avut în 2017 cea mai mare creștere economică din ultimii 10 ani“

Deputatul PSD de Arad, Florin Tripa, debordează de optimism la vederea cifrelor oficiale în ceea ce priveşte economia României pentru anul 2017.


Economia României a consemnat un avans de 7% în anul 2017 comparativ cu anul precedent, iar în ultimul trimestru al anului trecut, faţă de perioada similară din 2016, avansul Produsului Intern Brut a fost de 6,9% (serie brută), potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

 

 

„Datele oficiale prezentate de Institutul Național de Statistică arată faptul că, în ciuda previziunilor sumbre ale unor specialiști, pogramul de guvernare a început să dea roadele așteptate de toți românii. În 2017, am avut cea mai mare creștere economică din ultimii 10 ani, deși dacă ne aducem aminte, acum un an, opoziția înfiera programul de guvernare și măsurile propuse de Guvernul PSD.


Iată că, în cele din urmă, s-a dovedit că PSD a găsit soluțiile pentru ca economia să crească spectaculos, dar în același timp, am menținut și deficitul bugetar în limitele propuse, iar românii, după un an de guvernare, au simțit în buzunarele lor efectele politicilor economice, așa cum am promis în decembrie 2016.

 

Oricât de mult ar încerca opoziția să umbrească rezultatele guvernelor PSD, statisticile arată că 2017 a fost un succes din toate punctele de vedere: avem o creștere economică de 7 la sută, salariile au urcat în mai toate domeniile, au crescut și pensile, am atras mai mulți bani din fonduri europene, iar în același timp, România a rămas una dintre țările cu cea mai mică datorie guvernamentală. Contrar propagandei liberale, care susținea că toată creșterea economică a fost pe împrumuturi, EUROSTAT arată că România este a 5-a țară cu cea mai mică datorie guvernamentală din Uniunea Europeană“, declară deputatul PSD Arad Florin Tripa, membru în Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare a Camerei Deputaților.


Economie, doar pe hârtie!


Deşi creşterea economică a României este de invidiat, aceasta se bazează pe consum şi a fost realizată în mare parte după ce ţara s-a îndatorat la creditori, pentru achiziţionarea bunurilor importate.

Pe lângă creşterea economică de 7 procente, raportul I.N.S. la care face referire deputatul Florin Tripa, mai vorbeşte de un dezechilibru major între importuri şi exporturi care a ajuns la un procent de 120% în 2017, dar şi de o inflaţie care a crescut stabilindu-se la 4,2%.



Acelaşi raport arată că deşi economia a crescut, puterea de cumpărare a românilor a scăzut iar ratele şi dobânzile la bănci sunt tot mai greu de plătit. In plus, specialiştii în economie atrag atenţia că instabilitatea politică din ultimul an, generată de schimbarea Guvernelor, conferit României o imagine de ţară impredictibilă, drept pentru care investitorii sunt mai cumpătaţi când vine vorba de noi investiţii.

Pentru anul 2018, din cauza disensiunilor de pe scena politică, este de aşteptat ca Euro să atingă pragul critic de 4,7 lei.