Bacalaureat 2018. Cum s-au descurcat elevii arădeni la examenul oral la limba română

Data publicare: Marti, 13 Februarie, 2018 Total: 1164 accesari

Bacalaureat 2018. Cum s-au descurcat elevii arădeni la examenul oral la limba română

În perioada 12 -13 februarie 2018 s-a desfășurat proba de evaluare a competenţelor lingvistice în limba română.


La Arad, proba s-a derulat conform prevederilor Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, atât sub aspect organizatoric, evaluarea fiind realizată de doi profesori evaluatori, fiecare evaluator completând în borderoul individual nivelul de competenţă acordat candidatului, cât şi sub aspect logistic, sălile de evaluare fiind prevăzute cu camere audio – video.


Prima probă din examenul maturităţii s-a desfășurat în 41 de centre de evaluare. Acestea  au beneficiat de personal de pază şi de personal medical, candidaţii au avut apă în săli iar sălile de evaluare au fost izolate de celelalte clase.


În urma evaluării, candidaţii au posibilitatea să obţină nivelul de utilizator mediu,  utilizator avansat sau utilizator experimentat.

 

Din totalul de 2777 elevi înscriși la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare în  limba română programați pe parcursul celor două zile, un număr de 1818 elevi  au obţinut calificativul de nivel experimentat, 293 dintre candidaţi au fost notaţi cu calificativul mediu  iar 604, au obţinut calificativul avansat. Totodată, un număr de 61 elevi înscrişi, au absentat de la prima probă a examenului de Bacalaureat iar un candidat a fost eliminat din examen, la Liceului Tehnologic Săvârșin.