Victorie pentru Arad, la Bucureşti! Arădenii vor beneficia în continuare de căldură şi apă caldă

Data publicare: Marti, 13 Februarie, 2018 Total: 5584 accesari

Victorie pentru Arad, la Bucureşti! Arădenii vor beneficia în continuare de căldură şi apă caldă

Întâlnirea dintre Primarul Gheorghe Falcă, reprezentanţii CET Arad, cei ai furnizorului de gaz, C-Gaz, de astăzi, la sediul Ministerului Energiei, care abia s-a încheiat, poate fi catalogată ca o victorie pentru Arad şi arădeni, după ce s-a luat decizia ca apa caldă şi căldura să fie furnizate în continuare către populaţie.

 

Marea confruntare dintre părţile implicate în scandalul care a pus pe gânduri întreaga suflare arădeană, s-a consumat marţi în două runde de negocieri. După ore întregi în care problema a fost întoarsă pe toate părţile,  compania furnizoare de gaz a dat asigurări că nu va întrerupe furnizarea către CET Arad, fapt ce va permite colosului energetic să asigure în continuare căldură şi apă caldă populaţiei.

Totul s-a desfăşurat în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Energiei Doru Vişan. Iniţial au fost propuse mai multe soluţii de rezolvare a situaţiei de la CET Arad, convenindu-se asupra celei care putea fi pusă în aplicare în cel mai scurt timp. 


C-Gaz Energie va furniza în continuare gaze naturale către CET Arad. În cele din urmă  s-a identificat o soluţie menită să deblocheze situaţia de la CET. Ea va fi pusă în practică în perioada imediat următoare”, este declaraţia  primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, la scurtă vreme de la încheierea întâlnirii ce a avut loc la Ministerul Energiei. 

 

Reprezentanţii PSD, prinşi cu alte treburi

 

Deşi foarte vocali în presa locală din Arad, reprezentanţii PSD Arad au lipsit de la şedinţă. Nici prefectul Aradului, Florentina Horgea, cea care cunoştea situaţia încă de la sfârşitul lunii Ianuarie, dar a omis să comunice Primăriei Arad, nu a fost prezentă, semn că pentru aleşii puterii, priorităţile sunt altele decât situaţiile de criză în care arădenii devin victime colaterale.

Sursele noastre au indicat faptul că reprezentanţii PSD absenţi de la şedinţă,  au transmis totuşi mesajul că problema este a administraţiei locale, nu a PSD-ului şi că cei care ar trebui să plătească sunt arădenii şi Primăria, nicidecum Guvernul.


Povara financiară, pe umerii arădenilor

Victoria arădenilor în lupta cu Guvernul este însă, una de etapă. Deşi s-a ajuns la un consens favorabil arădenilor, Ministerul Energiei a anunţat că nu va aloca bani pentru CET Arad, problemele financiare urmând să fie rezolvate tot din banii arădenilor, cei care tocmai au fost vitregiţi de către Guvern, cu suma de 16 milioane de euro.


Miercuri, 14 februarie, este o programată o nouă întâlnire, de această data la  nivel local între reprezentanţii Primăriei şi cei ai SC CET Arad. Cu această ocazie se va definitiva procedura pentruaplicarea  soluţiei identificate la Bucureşti. 

În lupta dintre autorităţile locale şi cele de la Bucureşti, rămân prinşi zeci de mii de arădeni, bătrâni şi copii deopotrivă, oameni oneşti, harnici şi muncitori care depind de sistemul central de termoficare şi care deşi îşi plătesc în mod conştiincios facturile către furnizor, nu au nicio siguranţă a faptului că episodul abia încheiat, nu se va repeta.