Vor parlamentarii PSD să lase arădenii fără căldură și apă caldă?

Data publicare: Luni, 12 Februarie, 2018 Total: 2116 accesari

Vor parlamentarii PSD să lase arădenii fără căldură și apă caldă?

Situația CET este dramatică. Fără sprijin de la Guvern pentru investiții și subvenții, CET se află în dificultate majoră, amenințat cu sistarea gazului care ar însemna și oprirea furnizării căldurii și apei calde către arădeni. În timp ce autoritățile locale fac eforturi majore pentru a aloca fondurile necesare funcționării CET și alte eforturi pentru a atrage o parte din bani de la Guvern, parlamentarii PSD fac un joc periculos. Ei au transmis „pe surse“ o informație presei că primarul Falcă nu are de fapt o întâlnire cu ministrul Energiei și că ar merge la București din rațiuni politice. Care să fie culisele acestei informații? De ce ar arunca parlamentarii PSD o astfel de informație în mass-media?

 

Ipoteze nu sunt multe. Cel mai probabil, ei au făcut demersuri politice pentru ca CET să nu primească bani de la Guvern, în speranța că eventuala sistare a căldurii și apei calde le va aduce beneficii politice, afectând imaginea administrației Falcă. Acest scenariu nu este o noutate, mai multe acțiuni, inclusiv votul consilierilor locali ai PSD (aflați în contact permanent cu parlamentarii PSD) conduc spre ideea unui blocaj pesedist în problema CET.

 

Informația „pe surse“ despre care vorbeam se întoarce de fapt împotriva parlamentarilor PSD. Ei trebuie de fapt să răspundă la o întrebare firească: ce au discutat cu ministrul Energiei, la întâlnirea amintită? Au cerut sprijin pentru CET Arad și pentru arădeni? Dacă da, cu ce rezultate? Dacă nu, ce au discutat de fapt cu ministrul? Au cerut cumva să nu fie ajutat Aradul, pentru a pune în dificultate administrația Falcă? Modul în care au acționat și au comunicat face plauzibilă a doua variantă! Rămâne să urmărim evoluția discuției de mâine dintre primarul Falcă și reprezentanții Guvernului. Până la urmă, problema gravă a CET-ului trebuie discutată în cadru oficial, nedistorsionat de cei care se află în treabă sau de profitori politici. Sigur că parlamentarii de Arad, cu precădere cei care reprezintă puterea politică (PSD) ar trebui să fie parteneri ai administrației în această situație. Din ceea ce comunică ei public însă – cu mare inabilitate – se dovedesc de fapt adversari ai Aradului. În toată această problemă a CET, este izbitor politicianismul celor de la PSD. Pe de o parte, se opun oricărei investiții sau soluții pentru CET. Pe de altă parte, acuză administrația locală de nepăsare!

 

 Atitudinea PSD Arad se rezumă la protejarea imaginii Guvernului și – în mod aproape incredibil – la atacarea cu violență verbală a tuturor celor care solicită Guvernului să sprijine CET la Arad, așa cum sprijină CET-urile care au mai rămas în picioare în țară. Pentru a se face definitiv de râs, cei de la PSD au mai și promis că au „soluții“ pentru CET: o anchetă a consilierilor, printre care somitățile Vărcuș, Cheșa, Buruc și Stoenescu. Dacă aceste minți luminate ar intra în CET, sigur ar porni o nouă revoluție în sistemul energetic național...



Opinii T.B.