Amendaţi de Poliţia Locală după ce au ocupat întreaga stradă

Data publicare: Luni, 12 Februarie, 2018 Total: 1919 accesari

Amendaţi de Poliţia Locală după ce au ocupat întreaga stradă

Proprietarii unei societăţi comerciale din Arad au fost amendaţi de către Poliţia Locale după ce agenţii au constatat la faţa locului că firma ocupase în mod abuziv, întreaga stradă. Maşinile care circulau pe strada Ghioceilor erau obligate să circule intermitent din cauza faptului că pe carosabil, de-o parte şi de alta, erau staţionate o mulţime de maşini în timp ce pietonii erau obligaţi să circule pe carosabil din cauză că trotuarul devenise parcarea unităţii comerciale.

 

Societatea comercială cu sediul în Arad, pe strada Ghioceilor, a intrat la începutul acestei săptămâni în atenţia poliţiştilor locali. În urma controlului efectuat s-a constatat că firma nu deţine aaviz de funcţionare, nu avea afişat orarul de funcţionare şi în plus îşi extinsese activitatea cu mult în afara sediului, fapt care de altfel a şi atras atenţia agenţilor de la Poliţie Locală.

 

Pentru toate aceste nereguli, societatea a fost sancţionată cu amendă în cuantum de 4000 de lei.

 

Competenţele şi atribuţiunile poliţiştilor locali

 

Conform Legii nr. 155/2010, atribuţiile poliţiştilor locali sunt diverse: de la asigurarea ordinii şi liniştii publice, la amendarea şoferilor care încalcă anumite prevederi ale Codului rutier sau chiar mai mult decât atât poliţiştii locali pot verifica activitatea agenţilor economici din aria lor de competenţă.

         

Spre exemplu, politiştii locali pot verifica legalitatea activităţilor de comerţ stradal şi a activităţilor comerciale, inclusiv din pieţele agroalimentare, târguri şi oboare,  au dreptul să efectueze controale la agenţi economici pentru a verifica dacă firmele deţin autorizaţiile şi aprobările necesare pentru desfăşurarea activităţii sau documentele de provenienţă a mărfii şi nu în ultimul rând pot verifica orarul de aprovizionare şi funcţionare al operatorilor economici, dar şi dacă agenţii economici respectă obligaţiile legale privind afişarea preţurilor, a produselor comercializate sau a serviciilor.

 

Controalele vor continua astfel că Poliția Locală recomandă agenţilor economici intrarea în legalitate.