Deputatul Tripa e sublim, dar lipsește cu desăvârșire

Data publicare: Luni, 12 Februarie, 2018 Total: 1736 accesari

Deputatul Tripa e sublim, dar lipsește cu desăvârșire

Ține de dosarele X prezența deputatului PSD Florin Tripa în politica locală. În presă, personajul Tripa este ubicuu. Nu scapi de el și pace. Bombardează media locale cu mesaje despre ce ar trebui să facă administrația și ce grozav e Guvernul lui Dragnea. Susține fără să clipească minciunile PSD iar atitudinea contra Aradului, tăierea finanțărilor, o descrie ca pe o binecuvântare. Tripa suplinește prin agresivitate și limbaj colorat lipsa unor idei logice și prin aparițiile sale intempestive în presă dau impresia că face câte ceva.

 

Fals! Tripa nu există politic. Este o hologramă, o proiecție pe ecranele multi-media. O soluție convenabilă în interiorul PSD, nu are capacitatea să amenințe poziția altui mediocru din politică, președintele PSD Arad Dorel Căprar. Fiind serios limitat, a fost asmuțit cu furie împotriva administrației locale, în iluzia că va fi candidat pentru președinția Consiliului Județean. Singura sursă de propulsare sunt sumele forfetare încasate cu generozitate de la Parlament, care îi permit să își cumpere o poziție publică.

 

Ce reprezintă, de fapt, Tripa în politică? Vine din Ineu unde a avut rezultate politice catastrofale. Deși se crease o așteptare de schimbare în politica locală, Tripa și PSD au fost surclasați de Călin Abrudan și PNL, arătând câte parale face în realitate. Speriat de o confruntare politică reală care legitimează un politician, Tripa a făcut o dublă mișcare. 1. A fugit la Arad, unde a devenit marioneta și coada de topor a lui Căprar și Fifor. 2. A făcut un blat politic local cu PNL-ul din Ineu, care se vede din avion.

 

Știați că Tripa este președintele interimar al PSD din municipiul Arad? Pun pariu că sunt și pesediști care au uitat deja! Era nevoie de o marionetă docilă și fără orizont să accepte un interimat care durează de vreo doi ani. Era nevoie de un Tripa – hologramă care nu există politic – să accepte o funcție cu care nu are nicio legătură și pentru care nu face chiar nimic. În schimb, este proiectat ca politicianul, deputatul care face, zice, arată, critică… În presă, e sublim, în realitatea politică el nu există, de fapt… Vorba lui Caragiale, Tripa e sublim dar lipsește cu desăvârșire.


OPINII T.B.