Emoţii pentru tinerii arădeni! A început BAC-ul! Află calendarul complet al „Examenului maturităţii”

Data publicare: Luni, 12 Februarie, 2018 Total: 993 accesari

Emoţii pentru tinerii arădeni! A început BAC-ul! Află calendarul complet al „Examenului maturităţii”

Au început emoțiile pentru absolvenții claselor a XII-a. Elevii din anii terminali au intrat în febra examenului de bacalaureat. La Arad, un număr de 3167 candidați vor susține primele probe orale. Dintre aceştia, un număr de 434 candidaţi din, au mai fost înscrişi în promoțiile precedente iar 2733 dintre ei, sunt elevi de clasa a XII-a.

 

Începând de anul acesta calendarul examenului de bacalaureat s-a schimbat. Elevii din anii terminali vor susține probele de competențe înainte de a afla dacă pot participa sau nu și examene scrise. Înscrierile pentru examenul de Bacalaureat au avut loc în perioada 29 ianuarie-2 februarie. Primii candidați au intrat în sălile de examen pentru a susține proba competențelor lingvistice la limba și literatura română. În ordine, elevii vor susţine proba la limba maternă, evaluarea competenţelor digitale iar ultima probă va fi evaluarea competențelor lingvistice în limba de circulație internațională.

 

Proba va continua în data de 13 februarie şi va fi urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14 – 15 februarie). În zilele de 16, 19 şi 20 februarie este programată evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).

 

 

În vară, probele scrise

 

 

Prima probă scrisă – Limba si literatura Română(Ea), va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba si literatura maternă (Eb) este programată marţi, 26 iunie, iar proba (Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie.

 

Ultima probă scrisă – la alegere a profilului şi specializării – proba (Ed) – se va desfăşura vineri, 28 iunie. Afişarea primelor rezultate este anunţată pe data de 4 iulie (până la ora 12:00) în vreme ce contestaţiile urmează a fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12:00 – 16:00.

 

Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, iar afişarea rezultatelor finale va avea loc pe 9 iulie.



Bacalaureatul 2018, ILEGAL ?!

Bacalaureatul 2018 se desfășoară ilegal. Este afirmația făcută de un fost secretar de stat din Ministerul Educației care susține că elevii trebuie să fie absolvenți pentru a se înscrie la examenul maturității. Oana Badea afirmă că se încalcă astfel legea în condițiile în care examenul de Bacalaureat începe în februarie, în premieră pentru sistemul de învățământ din România.