Meciul carierei pentru Marius Copil! Arădeanul a fost înfrânt în finala turneului ATP de la Sofia

Data publicare: Duminica, 11 Februarie, 2018 Total: 3025 accesari

Meciul carierei pentru Marius Copil! Arădeanul a fost înfrânt în finala turneului ATP de la Sofia

Tenismenul arădean Marius Copil, a pierdut finala turneului ATP de la Sofia, împotriva jucătorului bosniac Mirza Basic. Copil a cedat după două ore şi 21 minute de joc,  scor 7-6, 6-7, 6-4.


Cei doi sportivi se cunosc încă de la vârsta de nouă ani iar în decursul carierei, aceştia s-au întâlnit pentru a patra orară. În cele patru confruntări, Copil a reuşit să îşi adjudece o singură victorie însă accederea într-o finală de Turneu ATP,  este o premieră pentru ambii sportivi.


Primul set, a fost dictat de adversarul său, Marius Copil preferând să îşi studieze adversarul, însă în cele din urmă, setul a fost adjudecat de bosniacul Basic, scor 7-6, după ce ambii sportivi s-au anulat reciproc până la scorul de 6-6.

 

Setul secund a fost câştigat de arădean în TIE BREAK, după ce ambii sportivi au mers cot la cot până la scorul de 6-6. Copil a avut nervii mai tari şi a reuşit să se impună, împingând astfel meciul în setul decisiv.


În pauza dintre seturi, jucătorul bosniac a acuzat dureri la şold şi picior, având nevoie de intervenţia medicului.


Marius Copil a început cel de al treilea set mult mai proaspăt din punct de vedere fizic, decât adversarul său, astfel că a reuşit să îşi adjudece primul GAME  în alb. Adversarul său a reuşit să revină în joc la scorul de 4-3 pentru arădean şi a reuşit totuşi să îşi adjudece victoria.


A fost prima finală de turneu ATP, jucată de un român, în ultimii 7 ani, după finala lui Victor Hănescu, de la Nisa, din anul 2011. După această performanţă, arădeanul în vârstă de 27 de ani a făcut un salt, de pe locul 97 ATP, până ]ntre primii 80 jucători ai lumii.