Cinci aspecte de care trebuie sa ţii cont înainte de a achiziţiona un laptop second hand

Data publicare: Sambata, 10 Februarie, 2018 Total: 3468 accesari

Cinci aspecte de care trebuie sa ţii cont înainte de a achiziţiona un laptop second hand

Daca esti in cautarea unui laptop, una dintre cele mai profitabile si intelepte decizii pe care le poti lua este sa achizitionezi un laptop second hand. Daca nu il vei utiliza pentru editare video, pentru inginerie 3D, pentru cele mai moderne jocuri de pe piata sau pentru dezvoltarea de software, un laptop second hand este cu siguranta suficient pentru nevoile tale. Acesta este la fel de performant precum unul nou, in cazul in care il folosesti pentru navigarea pe internet, retele sociale, editare text, trimiterea si primirea de e-mail-uri sau pentru contabilitate. In plus, vei plati si un pret de 2-3 ori mai mic.

 

Totusi, inainte de a face o asemenea investitie, este indicat sa cercetezi piata si sa nu dai curs primei oferte, chiar daca poate parea extrem de tentanta. Iata care sunt factorii de care trebuie sa tii cont, pentru a cumpara un laptop second hand performant si cu o durata de viata indelungata:

 

1. Pretul. In general, un laptop second hand are un pret de 2-3 ori mai mic decat unul  nou. Astfel, inainte de a scoate banii din buzunar, compara pretul cu cel al unui model similar nou si vezi daca se incadreaza in aceste limite. Daca pretul cerut pentru un anumit laptop second hand este prea mare, inseamna ca oferta nu este una profitabila, iar daca este prea mic, este posibil ca acesta sa prezinte defectiuni, iar durata sa de viata sa nu fie una indelungata.

 

2. Performantele. De obicei, laptopurile second hand provin din randul modelelor de top de la producatori renumiti in intreaga lume. Totusi, inainte de a face o investitie, verifica si specificatiile produsului pe care iti doresti sa il cumperi si nu lua in calcul doar criteriul pretului, chiar daca acesta poate parea unul foarte avantajos pentru tine.

 

3. Aspectul. Un laptop second hand nu inseamna sub nicio forma un laptop cu un aspect neingrijit. In momentul in care te decizi sa cumperi produsul, trebuie sa te asiguri ca acesta nu are zgarieturi, urme de lovituri, ca ecranul este suficient de luminos, iar tastatura este pe deplin functionala.

 

4. Garantia. In mod normal, un laptop second hand ar trebui sa aiba o garantie de un an, care poate fi prelungita contra cost. Daca nu primesti garantie in momentul in care faci o astfel de achizitie, este un mare semnal de alarma si nu ar trebui in niciun caz sa investesti bani intr-un asemenea produs.

 

5. Furnizorul. Acesta este cel mai important aspect de care trebuie sa tii cont in momentul in care te decizi sa achizitionezi un laptop second hand. De altfel, alegerea unui furnizor cu o experienta indelungata in domeniu si numai recenzii pozitive din partea clientilor iti garanteaza si aspectele enumerate mai sus.

 

Spre exemplu, Interlink, companie care furnizeaza echipamente IT second hand inca din 1997, iti pune la dispozitie laptopuri second hand cu un aspect si performante similare unora noi, la preturi avantajoase si cu o garantie de 12 luni, care poate fi prelungita pana la 5 ani prin intermediul serviciului de garantie extinsa. In plus, achizitionand un laptop second hand de la Interlink, beneficiezi si de numeroase alte avantaje, printre care transport gratuit, livrare rapida in toata tara in maximum 48 de ore si un credit de 5% la fiecare comanda online, penru cumparaturi ulterioare.