Ioan Cristina, senator PNL: „Minciunile PSD ului continuă: salariile scad și la stat, și în privat!”

Data publicare: Joi, 08 Februarie, 2018 Total: 913 accesari

Ioan Cristina, senator PNL: „Minciunile PSD ului continuă: salariile scad și la stat, și în privat!”

Începutul de an se dovedește a fi unul extrem de complicat pentru buzunarele romanilor, care se regăsesc în fața unei adevărate avalanșe de scumpiri, de majorari de taxe și de contribuții, toate acestea fiind coroborate cu scăderi salariale considerabile.

 

După negararea vehementă a oricăror avertismente vis a vis de haosul fiscal pe care îl propun, după ignorarea tuturor argumentelor oferite de specialiștii în fiscalitate, după manipularea grosolană a românilor în perioada campaniei electorale, PSD- prin vocea ministrului Olguța Vasilescu- se vede nevoit sa admită ca da, taie salariile românilor!

Deși programul de guvernare cu care PSD a manipulat alegătorii garanta creșteri salariale pentru toate categoriile sociale, în realitate, salba măsurilor PSD-iste a redus considerabil nivelul salariilor. Noua lege a salarizării, limitarea sporurilor în structura bugetară precum și transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, au generat scăderi substanțiale ale veniturilor salariale.

Senatorul PNL, Ioan Cristina, avertizează asupra iminenței anulării tuturor acestor aberații fiscale, întrucat consecințele sunt extrem de grave pentru fiecare român în parte. „Să nu uităm faptul că tăierea salariilor vine pe fondul unui tăvălug al scumpirilor în lanț. Fie că vorbim de prețul la utilități, de prețul carburantului, de costurile cu alimentele sau de nivelul ratelor bancare- este limpede că scumpirile afectează grav nivelul de trai al românilor iar inflația erodează și mai mult veniturile salariale micșorate de doamna ministru Olguta Vasilescu!”

Indiferent că lucrează la stat sau la privat, romanii sunt afectați de haosul în care PSD-ul a arucat economia, prin măsurile aberante pe care le-au implemenat. Tot mai multe categorii sociale cum ar fi grefierii, polițiștii, funcționarii publici cu funcții de conducere sau personalul nedidactic, reclamă scăderile salariale, in ciuda dezmințirilor oficiale ale guvernului.

Cu adevărat revoltătoare este și situația angajaților part-time care, în urma modificărilor introduse de PSD, se regăsesc în situația paradoxală de a aduce bani de acasă pentru a-și putea achita ccontribuțiile sociale!

„În acest context economic extrem de complicat, revoluția fiscală propusă de PSD este un adevarat fiasco, iar visul frumos al majorărilor salariale promise tuturor categoriilor sociale în perioada de campanie electorala s-a transformat într-un adevarat cosmar al taierilor de salarii”, a precizat senatorul PNL, Ioan Cristina.

PNL se dezice în totalitate de modificarile fiscale promovate de PSD si va actiona in consecinta. Astfel, PNL va acționa pe cale parlamentară pentru corectarea acestor acte normative iar în cazul în care majoritatea toxică va ignora propunerile noastre vom sesiza Curtea Constitutionala.