Spitalul Judeţean Arad se află în carantină! Vizitele au fost restricţionate sau chiar interzise, în unele secţii

Data publicare: Joi, 08 Februarie, 2018 Total: 1951 accesari

Spitalul Judeţean Arad se află în carantină! Vizitele  au fost restricţionate sau chiar interzise, în unele secţii

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Arad, se află de joi 8 februarie, în carantină! Accesul în secţiile Neonatologie, Pediatrie I, Pediatrie II şi Obstretică-Ginecologie este strict interzis, în timp ce pentru celelalte secţii, a fost impuse rectricţii pentru vizitatori.

Deciziile au fost luate de către conducerea unităţii, după ce în judeţ au fost confirmate mai multe cazuri de gripă, scopul fiind acela de a păstra un microclimat curat şi steril în incinta spitalului, pentru protejarea pacienţilor.

 

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Arad, în ultimele zile,  în Arad au fost confirmate patru cazuri de gripă, în timp ce numărul virozelor a crescut cu 30 de procente în ultimele două săptămâni. Niciunul dintre cei patru pacienţi infectaţi nu era vaccinat.


Simina Roz, purtătorul de cuvânt al Spitalulului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, a declarat pentru Ghidul Arădean că în acest moment, sunt trei pacienţi internaţi cu gripă. Două femei cu vârste peste 40 de ani sunt internate pe secţia ATI, iar o altă femeie, cu vârsta peste 50 de ani, a fost externată la cerere, pentru a fi tratată la domiciliu.


"Pacienţii vor putea vizitaţi de maximum 1 sau 2 aparţinători pentru cel mult 15 minute. De asemenea, se reduce şi timpul de vizită. De luni până duminică se vor putea vizita pacienţii doar între orele 16 şi 17. De asemenea, în cadrul secţiilor Neonatologie, Pediatrie 1, Pediatrie 2 şi Obstretică-Ginecologie accesul vizitatorilor va fi începând de joi strict interzis", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalulului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Simina Roz, pentru Ghidul Arădean.


În mod obişnuit, în timpul săptămânii programul de vizite era de cinci ore, iar în weekend, de zece ore însă acesta este modificat în prezent, accesul fiind restricţionat, din cauza epidemiei de gripă care a lovit întreaga Europă.