Colaborare între CTP Arad şi Poliţia Locală! Controlorii CTP, însoţiţi de poliţiştii locali

Data publicare: Joi, 08 Februarie, 2018 Total: 3813 accesari

Colaborare între CTP Arad şi Poliţia Locală! Controlorii CTP, însoţiţi de poliţiştii locali

Compania de Transport Public Arad a semnat un protocol de colaborare cu Poliţia Locală Arad, conform căruia, controlorii CTP Arad, vor fi însoţiţi de agenţi ai Serviciului de Pază şi Ordine Publică din cadrul Poliţiei Locale Arad,  pe perioada controlului şi atunci când se impune verificarea datelor personale, în vederea sancţionării călătorilor fără legitimaţie de călătorie sau bilet.

 

Informaţia a fost confirmată pentru Ghidul Arădean de către directorul general al CTP Arad, Claudiu Gojda. Potrivit directorului CTP Arad, protocolul de colaborare semnat între cele două instituţii a fost pus în aplicare încă de la începutul lunii ianuarie, iar sarcina poliţiştilor locali nu este cea de control a biletelor, ci de însoţire a controlorilor.


Demersul este văzut diferit de către călători. Dacă unii sunt de părere că intervenţia Poliţiei Locale nu era necesară în astfel de cazuri, alţii speră ca prezenţa oamenilor legii în mijloacele de transport în comun, să pună pe fugă hoţii de buzunare şi cerşetorii care îşi fac veacul prin tramvaiele aradului şi să prevină actele de vandalism.

 

De la începutul colaborării celor două instituţii, în doar o lună de zile, cuantumul amenzilor a depăşit cu puţin suma de 10.000 de lei, adică un sfert din suma totală pe care CTP a adunat-o anul trecut din amenzi.  S-a ajuns la această sumă şi datorită faptului că amenzile pentru lipsa biletului sau a abonamentului, pe raza municipiului Arad, au fost majorate de la 30 la 50 lei, odată cu majorarea preţului pentru bilete şi abonamente.

 

În prezent, un bilet de tramvai costă trei lei faţă de doi lei, cât costa anul trecut, iar preţul unui abonament lunar pe toate liniile, s-a majorat de la 68 de lei 90 de lei.


Potrivit aceleiaşi surse citate, protocolul de colaborare între cele două instituţii are caracter permanent, fiind semnat pentru o perioadă de timp nedeterminată.