A plătit 2.000 de euro pentru un permis de conducere fals

Data publicare: Miercuri, 07 Februarie, 2018 Total: 933 accesari

A plătit 2.000 de euro pentru un permis de conducere fals

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un cetăţean român care conducea un autoturism în baza unui permis de conducere fals, pentru care a plătit suma de 2.000 de euro. În data de 06.02.2018, ora 12.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul român Vasile H., în vârstă de 24 de ani, domiciliat în judeţul Sibiu, la volanul unui autoturism marca Peugeot, înmatriculat în România.La controlul de frontieră, tânărului i s-a solicitat să prezinte, pe lângă  documentele de identitate şi permisul de conducere.

 

Acesta a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Ungaria.Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals total, motiv pentru care tânărul a fost condus la sediul Politiei de Frontieră pentru cercetări. Astfel, s-a constatat că Vasile H. nu deține un permis de conducere, tânărul declarând că a obținut documentul fals în schimbul sumei de 2.000 euro, de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaște, în Ungaria. 

 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunilor de uz de fals, conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.



Sursa: Poliția de Frontieră