Căprar are și el Viorica Vasilica lui

Data publicare: Miercuri, 07 Februarie, 2018 Total: 4964 accesari

Căprar are și el Viorica Vasilica lui

Sunt izbitoare asemănările unor cupluri politico-administrative din România teleormăneană propusă de PSD. Cu mult umor (pe care instituțiile statului au încercat să le sancționeze), publicistul Cristian Tudor Popescu a comparat-o pe doamna prim-ministru cu un pavian, o specie de maimuță cu podoabă capilară impresionantă. Evident că nu podoaba capilară – o opțiune estetică – a contat în această comparație, ci prezența exotică a doamnei Viorica Vasilica Dăncilă în fruntea Guvernului. Este un premier de vitrină, care are ca singure calități relevante pentru funcția pe care o ocupă docilitatea față de liderul suprem, Liviu Dragnea. Și, am putea adăuga, anumite porniri mimetice față de șeful de partid.


Caricaturile cu coafura doamnei prim-ministru peste fața mustăcioasă a președintelui PSD dependent de abuzul de putere este hazul de necaz cu care românii au tratat acest cuplu politic scandalos.

 

Relația Dragnea – Dăncilă nu este singulară, pare să țină de o cultură politică pesedistă. La Arad funcționează, desigur cu insucces, cuplul fabulos Căprar – Horgea. Deputatul președinte al PSD a ținut mult să o pună pe doamna Horgea prefect, pornind de la relații de familie apropiate (subliniez de familie să nu se interpreteze nedrept) și, plauzibil, în ideea de a avea un prefect ușor de controlat. Asemănările între cele două relații sunt izbitoare.


Pentru ambele doamne, funcția ocupată e o pălărie prea mare - și nu din cauza coafurii, ci din lipsa competențelor. Ambele își rezumă aparițiile publice la citirea cu reale dificultăți a unor mesaje de pe o foaie de hârtie. Ambele țin să afișeze relația dependentă de tătucul politic care le veghează funcția publică. Ultima imagine, de la bilanțul Prefecturii Arad, în care doamna Horgea era vegheată părintește de însuși “teleormăneanul Aradului”, deputatul Căprar, este edificatoare. Putem spune că are și Căprar Viorica Vasilica lui!


Poze Bilantul Prefecturii Arad





Notă: Pozele sunt un pamflet și trebuie tratat ca atare.


Opinii
T.B.