Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad, solicitat zilnic de peste 20 de ori, în luna ianuarie

Data publicare: Miercuri, 07 Februarie, 2018 Total: 1132 accesari

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad, solicitat zilnic de peste 20 de ori, în luna ianuarie

În luna ianuarie, Centrul Operaţional Judeţean prin Compartimentul Monitorizare Situaţii de Urgenţă şi Dispecerat a recepţionat 669 apeluri de urgenţă. Făcând o medie, seiese că în luna ianuarie, arădenii au solicitat ajutorul ISU Arad de peste 21 de ori pe zi.

 

Dintre aceste solicitări, subunităţile ISU Arad au intervenit în 577 situaţii de urgenţă iar Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă în 72. În alte 20 de situaţii, echipajele au fost întoarse din drum sau nu a mai fost cazul să intervină.


Din cele 577 intervenţii la care ISU Arad a intervenit, 21 au fost incendii, de patru ori a fost nevoie de descarcerare, s-au înregistrat 11cazuri de asistenţă persoane. De asemenea pentru asigurarea zonei de producere probabilă a situaţiei de urgenţă s-a intervenit de trei ori iar alte două intervenţii au fost înregistrate ca fiind diverse.

 

Cele mai multe apeluri au fost înregistrate pentru acordarea de  asistenţă medicală de urgenţă, astfel că ambulanţele  SMURD au fost solicitate de 536 de ori.

 

Din cele 72 intervenţii ale serviciilor voluntare, 8 au fost pentru stingerea incendiilor, 4 alte intervenţii şi 60 pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă SMURD (SVSU Nădlac şi SVSU Vinga)

 

De asemenea, pe întreaga perioadă a lunii ianuarie, pe lângă misiunile mai sus amintite,  ISU Arad a mai  executat alte 35 misiuni în teren, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Arad şi 6 exerciţii cu forţe şi mijloace.

 

Deşi cifrele sunt de-a dreptul impresionante, arătând totodată volumul mare de muncă pe care salvatorii arădeni îl prestează pentru salvarea de vieţi în judeţul Arad, potrivit ISU Arad, faţă de luna ianuarie 2017, se remarcă o scădere a numărului de incendii la locuinţe, ca urmare a temperaturilor neobişnuit de crescute pentru această perioadă a anului.