Două clădiri emblematice din Arad și-au schimbat proprietarii

Data publicare: Miercuri, 07 Februarie, 2018 Total: 5286 accesari

Două clădiri emblematice din Arad și-au schimbat proprietarii

Două clădiri emblematice din Arad și-au schimbat proprietarii, este vorba de Cazinoul din Arad și fosta fabrică Spirt și Drojdie.

 

Cladirea Cazinoului din Arad,  este o clădire monument istoric aflată pe Bulevardul General Dragalina nr. 27, a fost construită în stil neobaroc și a fost finalizată în anul 1872.

Compusă din teren în suprafață totală de 2.990 mp şi construcţie, a fost scoasă la vânzare de o firmă de lichidări, foștii proprietari fiind executați silit.

Noii proprietari se pare că sunt 2 pecicani, care dețin o fabrică de construcţii metalice. Momentan nu cunoaștem ce destinație îi vor da noii proprietari clădirii după renovare, însă speram să fie una de care se vor putea bucura arădenii.


Cazinoul din Arad

 

A doua clădire care și-a schimbat proprietarul este fosta fabrică de Spirt și Drojdie, cunoscută ca și Indagrara. Clădirea este situată pe Calea Aurel Vlaicu, aproape de ştradul Bidi.

 

Imobilul are în componență 11.877 mp teren  și 3.240 mp de construcție.

Fabrica de spirt și drojdie

 

Ambele imobile au fost vândute după ce proprietarii lor au avut probleme financiare, în cazul fabricii de Spirt și Drojdie, proprietarul acumulând datorii la Direcția Venituri a Primăriei Arad, care  abia după a patra licitație a reușit să găsească un doritor. Deși suma cu care a fost vândută clădirea este una importantă, vorbim aici de 1.254.906 de lei fără TVA, aceasta acoperă doar o parte din datoria fostului proprietar la  Direcția Venituri, rămâmând ca diferența de datorie să fie recuperată probabil pe alte căi.