Ce sesizări transmit arădenii prin aplicaţia My Arad. Pinguin în libertate şi soarele frumos, raportat autorităţilor locale

Data publicare: Miercuri, 07 Februarie, 2018 Total: 2417 accesari

Ce sesizări transmit arădenii prin aplicaţia My Arad. Pinguin în libertate şi soarele frumos, raportat autorităţilor locale

Fără doar şi poate, aplicaţia My Arad, cea prin care arădenii pot transmite autorităţilor, sesizări legate de probleme ce ţin de administraţia publică locală, se bucură de un adevărat succes.

 

De la lansarea acesteia, la începutul lunii februarie şi până în prezent, arădenii au înroşit întreaga hartă a municipiului Arad, semn că cetăţenii sunt deschişi în relaţia cu autorităţile locale şi mai mult, nu rămân nepăsători aunci când sesizează o neregulă, sau o problemă care  ar putea fi rezolvată de autorităţi.


Citeşte şi My Arad, aplicaţia inedită prin care arădenii pot transmite sesizări Primăriei


Băşcălie pe My Arad

 

Aplicaţia nu necesită crearea unui cont, ci doar completarea unor câmpuri precum Nume, Prenume, email şi număr de telefon, care pot fi trecute în mod fictiv, înainte de depunerea sesizărilor, astfel că printre sesizările reale care îngreunează viaţa de zi cu zi a arădenilor, s-au strecurat şi câteva...glume "nevinovate".

 

Din parcul Reconcilierii şi centrul oraşului, doi arădeni au ţinut să anunţe Primăria, prin intermediul aplicaţiei My Arad, în legătură cu starea vremii şi soarele de pe cer.




Undeva la intersecţia străzilor Vasile Pârvan cu Ilie Minea, din Aradul Nou,  un arădean a semnalat un "Pinguin în libertate". 

 

Ultimele verificări ale aplicaţiei My Arad, înainte de lansare, sunt consemnate pe hartă îrintr-un "Mesaj de test" în timp ce alt arădean din Aradul nou, şi-a exprimat iubirea faţă de ceilalţi concitadini printr-un simplu "Va pup.".

 

Nici şoferii agresivi în trafic nu au scăpat neraportaţi către Primăria Aradului. O astfel de sesizare a fost făcută chiar în prima zi de când rulează aplicaţia, undeva pe strada Şase Vânători, unde un arădean a semnalat în termeni duri, faptul că un conducător auto crculă agresiv.

 

 

Aşa cum era de aşteptat, fiecare dintre aceste reclamaţii au fost preluate de către autorităţile locale însă, pentru că nu fac obiectul unor sesizări de real interes public, au fost marcate ca IRELEVANTE.


Arădenii pot notifica autorităţile în legătură cu problemele din teritoriu, accesând aplicaţia My Arad, de pe orice dispozitiv mobil smart.